Kafkas Üniversitesi'ne ait 2 yönetmelikte değişiklik yapıldı

Kafkas Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Yaz Okulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kafkas Üniversitesi'ne ait 2 yönetmelikte değişiklik yapıldı
18 Eylül 2017 Pazartesi 15:35

Kafkas Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Kafkas Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 18 Eylül 2017 tarihli ve 30184 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kafkas Üniversitesinden:

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 28/8/2012 tarihli ve 28395 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kafkas Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 17 nci  maddesine aşağıdaki sekizinci fıkra eklenmiştir.

“(8) YANO’su 2,00’ın altında kaldığı için DC ve DD harf notuna sahip olunan şartlı derslerden başarılı olabilme durumunu sağlayamadığı veya FF, FD notlarından dolayı mezuniyete, kayıtlı olduğu programın ÖSYM kılavuzunda belirtilen öğretim süresi içerisinde hak kazanamayan ve tek dönem uzatan öğrenciler; takip eden eğitim öğretim yılı içerisindeki ilgili döneminde de DC ve DD notu almaları durumunda dönem içerisindeki ANO’su 2,00 ve üzerinde ise mezuniyete hak kazanır. Yıl uzatan, yani hem güz hem bahar döneminden başarısız ve koşullu başarılı derslerinden tekrar alan öğrencilerin başarı durumları YANO’ya göre değerlendirilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kafkas Üniversitesi Rektörü yürütür.


Kafkas Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 31/10/2011 tarihli ve 28101 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kafkas Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliğinin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; Kafkas Üniversitesine bağlı Tıp, Veteriner, Eczacılık ve Diş Hekimliği gibi bütünleşik eğitim veren fakülteler dışındaki fakülte, konservatuar, yüksekokullar, meslek yüksekokulları ve enstitülerde güz ve bahar yarıyılları dışında, yaz döneminde yapılan eğitim-öğretime ilişkin hükümleri kapsar.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 21 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde ilgili mevzuat hükümleri ve Senato kararları uygulanır.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kafkas Üniversitesi Rektörü yürütür.


Kafkas Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.


18 Eylül 2017 tarihli ve 30184 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.