Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı
18 Aralık 2017 Pazartesi 12:00

Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Ankara Üniversitesinden:

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DENİZ HUKUKU UYGULAMA VE ARAŞTIRMA
MERKEZİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 7/1/2015 tarihli ve 29229 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Yönetim Kurulu; Müdür ve Üniversite Yönetim Kurulu tarafından Üniversite öğretim elemanları arasından seçilen ve Rektör tarafından görevlendirilen dört üye ile birlikte toplam beş üyeden oluşur.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Danışma Kurulu; Müdürün başkanlığında, deniz hukuku ve siyaseti ile ilgili çalışmalar yapmış ya da yapmakta olan en az beş kişiden oluşur. Danışma Kurulu üyeleri, Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından iki yıl için görevlendirilir. Danışma Kurulu üyeliğine Üniversite dışından veya yurt dışından da üye seçilebilir. Ayrıca, Müdürün önereceği kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişilerinden, Danışma Kurulu toplantılarına üye olarak katılmak üzere iki yıl için temsilci görevlendirilmesi, Rektör tarafından talep edilebilir. Bu kapsamda Danışma Kurulu toplantılarına üye olarak katılacak temsilci ya da temsilciler, ilgili tüzel kişi tarafından belirlenir.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Ankara Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.