YSK'dan, Samanyolu Grubu ve MHP'nin başvurusuna ret

YSK, Samanyolu Grubu ve MHP'nin başvuru taleblerini, seçimle ilgili bir karar olmadığı gerekçesiyle reddetti.

YSK'dan, Samanyolu Grubu ve MHP'nin başvurusuna ret
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Geçtiğimiz günlerde Digitürk Platformu'nun yasal zorunluluktan dolayı Samanyolu Grubu kanallarını platformndan çıkartığını açıklamasının ardından, Samanyolu Grubu ve MHP YSK'ya başvuru yaptı. YSK, yapılan bu başvuru taleblerini, 'seçimle ilgili bir karar olmadığı' gerekçesiyle reddetti. 

Digiturk Platformu, Samanyolu Grubu'na bağlı, Samanyolu TV, Samanyolu Haber, Kanaltürk, Bugün TV,Mehtap TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformdan çıkardığını açıklamıştı. 

Bunun üzerine Samanyolu Grubu ve MHP, Digiturk Platformu'na Anayasa’nın 79’uncu maddesi ve 298 sayılı seçimlerin genel hükümleri kapsamında ceza verilmesi talebiyle YSK’ya başvuruda bulunmuştu. Bu iki başvuru talebinide reddeden YSK, Digitürk'ün bu kararının seçimlerle alakası olmadığını belirtti.

Ayrıca Samanyolu Grubu'na bağlı, Samanyolu TV, Samanyolu Haber, Kanaltürk, Bugün TV,Mehtap TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarının, TivibuKablo TV ve Teledünya Platformu'ndan da çıkarıldığı açıklanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.