Yasadışı dinleme davası başladı

Polislere açılan yasadışı dinleme soruşturmasında mahkeme aşamasına geçildi.

Yasadışı dinleme davası başladı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yasadışı dinleme davasında 26 polis sanık olarak yargılanıyor. Bir dönemin ünlü isimlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi yasadışı dinledikleri iddia edilen kişiler hakkında 43 isim şikayetçi olmuştu.

Davada şikayetçi sıfatıyla yer alanların hiç birisi duruşmaya katılmazken sanıklar ifadelerinde kimseyi yasadışı dinlemediklerini belirtti. Önleyici hizmetler kapsamında dinleme operasyonları gerçekleştirdiklerini söyleyen polisler hakkında görülen davada emniyet müdürü rutbesinde kişiler de yargılanıyor. 

Mahkeme kapsamında yargılanan çok sayıda isimden bazıları tutuklanmış, itirazlar sonucunda da serbest bırakılmıştı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ederken iddianame ile ilgili kanıtlar da yeniden değerlendiriliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.