Sürükleme görüntülerine iki uzaklaştırma

İçişleri Bakanlığı bir teröristin cenazesinin sürüklenmesi olayında iki polise uzaklaştırma verdiğini açıkladı.

Sürükleme görüntülerine iki uzaklaştırma
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce sosyal medyadan yayılan bir görüntü çok tartışılmış, sosyal medya başta olmak üzere pek çok alanda konuyla ilgili sert yorumlar yapılmıştı. Öldürülen bir teröriste ait cesedin zırhlı araç arkasında sürüklenmesi olayını inceleyen İçişleri Bakanlığı müfettişleri olayda sorumluluğu olduğunu belirledikleri iki görevliyi bakanlığa iletti. Söz konusu görüntüleri ve raporu inceleyen bakanlık sorumlu olarak ismi geçen memurları görevden uzaklaştırdı. 

İçişleri Bakanlığı web sayfasında yer alan açıklama ile göreceden uzkalaştıran personelin ismi ve diğer bilgiler de güvenlik gerekçesiyle belirtilmedi. 

Hendek kazarak polisle çatışan ve bir HDP milletvekilinin kayınbiraderi olduğu öğrenilen Hacı Lokman Birlik isimli terörist öldürüldükten sonra Akrep tipi zırhlı polis aracının arkasına bağlanmış ve sürüklenmişti. Olayı gerçekleştiren polisler söz konusu görüntüleri sosyal medyada da yaymıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.