Sınıfının en büyük gemisi üretilecek

Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından sınıfının en büyük askeri gemisi için klaslama sözleşmesi imzalandı.

Sınıfının en büyük gemisi üretilecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milli askeri geminin ihale aşaması sonuçlandı. Yapılan ihale sonucunda firma ve Müsteşarlık arasında klaslama sözleşmesi imzalandı. 

İhaleyi alan Sedef Gemi İnşaat AŞ adına Metin Kalkavan ve klaslama hizmetini sunan Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ile Müsteşarlık yetkilileri ve davetlilerin katıldığı törende milli geminin üretilmesi için imzalar atıldı. 

Türk Deniz Kuvvetleri'nde görev yapacak en büyük askeri sınıf geminin üretimi için düğmeye basıldığını aktaran yetkililer bu kapsamda çok yakında üretime başlanacağını açıkladı. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sedef Gemi İnşaa AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan zor bir süreç olarak tanımladığı gemi inşasında en büyük amfibik gemilerden birinin yapılacağını söyledi. Yapılacak çalışmalarla mini bir uçak gemisi üretilecek. F35 tipi uçakların ve helikopterlerin kalkışına olanak tanıyacak yeni gemi yakında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.