Özalp Belediye Başkanı Bağcı görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, Van Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı ile Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Fevzi Keleş için görevden uzaklaştırma kararı verdi.

Özalp Belediye Başkanı Bağcı görevden uzaklaştırıldı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Van'ın Özalp ilçesinde Savcılık tarafından, DBP'li Belediye Başkanı Handan Bağcı ile Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır, 4 Ekim tarihinde gözaltına alınmış, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet Savcılığı bu serbest bırakılmalarına itiraz etmişti. Savcılığın itirazı üzerine "Terör örgütü adına suç işlemek", "Görevli memura mukavemet" ve "Mala zarar verme" suçlarından yeniden göz altına alınan DBP'li Belediye Başkanı Handan Bağcı ile Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır için tutuklama kararı verilmişti.

İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin, Tepedamı Mahallesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonları sırasında 1 teröristi etkisiz hale getirdiklerini ve bir eve sığınan diğer terör örgütü mensuplarına yönelik yürüttüğü çalışmayı, "canlı kalkan" olarak engellediklerini gerekçe göstererek tutuklan Bağcı, Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Fevzi Keleş'in, görevden uzaklaştırılmalarına karar verdi.

 

Bakanlık, "Terör örgütü adına suç işlemek", "Görevli memura mukavemet" ve "Mala zarar verme" suçlarından 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Bağcı, Bayram ve Keleş'in Anayasanın 127. maddesinin 4. fıkrası ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesi gereğince görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.