KKTC su projesi resmen başlıyor

KKTC'nin içme ve sulama suyu ihtiyacı için hazırlanan boru hattında sona gelindi. Başbakan ve Cumhurbaşkanı açılışı gerçekleştirecek.

KKTC su projesi resmen başlıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

KKTC içme suyu isale hattı için bir süredir devam eden çalışmalarda sona gelindi. Mersin'den KKTC'ye bağlanan bir boru hattı ile yavru vatanın su ihtiyacı karşılanacak. Bölgedeki bir arıtma tesisi ile desteklenecek proje ile Kıbrıs'ın su ihtiyacı neredeyse tamamen karşılanacak. 

Denizin 250 metre altından borularla Kıbrıs'a su taşınacak proje kapsamında içme suyu ihtiyacının tamamı karşılanacak. Ayrıca sulama suyu ihtiyacı için de bu hat yardımıyla su geçişi sağlanacak. Öte yandan adaya giden su hattının güvenliği de TSK tarafından sağlanacak.

Projeyi yürüten firma olan Kalyon İnşaat 4 yılda tamamladıkları devasa proje için adanın su ihtiyacını tamamen karşıladıklarını belirtti. her biri 500 metre uzunluğunda olan borularla 80 kilometrelik boru hattını oluşturduklarını belirten yetkililer projeyle dünyanın ilk deniz geçiş hattını oluşturduklarını aktardı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.