İnternet yasaklarına Periscope örneği

Periscope uygulamasının engellenmesi için savcılığa başvuran bir kişi ders niteliğinde bir cevap aldı. Savcılık bıçak örneği ile yasaklama talebini reddetti.

İnternet yasaklarına Periscope örneği
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türkiye'de çok tartışılan internet yasaklarına karşı sonunda örnek bir savcılık kararı alındı. Özgür Göğçin isimli bir vatandaş Başbakanlık İletişim Merkezi'ne başvurarak cep telefonu üstünden canlı yayına olanak tanıyan Periscope uygulamasında cinsel içerik olduğu için engellenmesini istedi.

Göğçin yaptığı başvuruda Periscope'ta cinsel içerikli görüntülerin yer alabileceğini, ayrıca suç unsuru yayınların yapıldığını belirtti. Konu Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) tarafından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi. Konuyu değerlendiren savcılık çarpıcı bir örnekle başvuruyu reddetti.

Soruşturmayı yürüten Basın Savcısı Sıddık Çinko imzasıyla başvuruya verilen cevapta suç ve özgürlük tanımlarına önemli bir bakış açısı getirildi. Çinko yazısında doktorun elinde hayat kurtaran bıçağın bir suç unsuru haline dönüşebileceğini söyledi. Bu yüzden bıçağın yasaklanmasının absürt olacağını vurgulayan Çinko, internet yasakları konusunda da örnek bir karara imza attı. 

Periscope Twitter kullanıcılarının telefonları üzerinden canlı yayın yapmalarına olanak tanıyan bir uygulama olarak tüm dünyadan milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor. Söz konusu sosyal medya uygulaması ile insanlar birbirlerinden haberdar olurken sosyal anlamda da gelişim sağlanıyor. Uygulama sayesinde bir çok bölgeden anlık haber akışı da sağlanabiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.