E-Devlet Askerlik Durum Belgesi raporunu tecilliler de alabilecek

Daha önce askerlik hizmetini tamamlamış kişilere verilen Askerlik Durum Belgesi artık tecil ettirenlere de verilebilecek.

E-Devlet Askerlik Durum Belgesi raporunu tecilliler de alabilecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

E-Devlet portalı turkiye.gov.tr adresinde verilen Askerlik Durum Belgesi raporunun kapsamı genişletildi.

Daha önce yalnızca askerlik hizmetini tamamlamış kişilerin alabildiği belge yapılan çalışmalarla tecillilere de verilebilecek. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türksat AŞ kullanıcı taleplerini değerlendirerek Milli Savunma Bakanlığı ile işbirliği halinde bu kararı aldıklarını belirtti.

e-Devlet Kapısı'nın mobil uygulaması üzerinden de ulaşılan hizmet aracılığıyla ayrıntılı Askerlik Durum Belgesine ihtiyaç duyan vatandaşların, askerlik şubesine gitmeleri gerekmeksizin, sıra beklemeden ve 7/24 söz konusu belgeyi alabilmesi sağlandı. Vatandaşların barkod numaralı Askerlik Durum Belgesini ilgili makamlara ibraz etmelerini müteakip, ilgili makamlarca da söz konusu belgenin e-Devlet Kapısı belge doğrulama hizmetiyle kolaylıkla doğrulaması yapılabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.