Diyarbakır Silvan'da PKK Terör Örgütüne Ağır Darbe: 21 Ölü

Diyarbakır Silvan'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hakkında Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 21 terör örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Diyarbakır Silvan'da  PKK Terör Örgütüne Ağır Darbe: 21 Ölü
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Silvan'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hakkında Valilik açıklama yaptı. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 30.08.2015 - 1.10.2015 tarihleri arasında PKK tarafından düzenlenen saldırılar neticesinde, 1 astsubay, 2 uzman çavuş, 1 polisin şehit edildiği, ayrıca 12 yaşındaki bir çocuğun el yapımı olan patlayıcının infilakı sırasında parçalanalarak hayatını kaybettiği belirtildi. PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda 1 örgüt mensubunun ölü olarak 2 örgüt mensubunun yaralı olarak ele geçirildiği ve  21 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Marsbahis style="font-size:14px">Valilik açıklamasında;

''Barikatların açılması esnasında 4 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yapılan operasyon neticesinde Mescit, Tekel ve Feridun mahallerine ait cadde ve sokak aralarına 5'i bomba tuzaklamalı, 7'si araçlı olmak üzere 40 barikat açılmıştır. Cadde ve Sokaklar tamamen temizlenmiştir. Operasyonda ayrıca 126 el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan boş metal boru, 1 telsiz şarj cihazı, Kaleşnikof marka silaha ait 2 şarjör, 36 torpil, 2 adet 25 kiloluk torba içerisinde patlayıcı yapımında kullanılan sodyum florad, 10 el yapımı patlayıcı, 1 düzenekli patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda fitil ele geçirildi.''

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.