Dikimevi kazasında otobüste kusur yok

Ankara Dikimevi'nde yaşanan feci kazada bilirkişi raporları toplanmaya başlandı. Makine mühendisleri otobüste bir kusurun olmadığını tespit etti.

Dikimevi kazasında otobüste kusur yok
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Ankara Cumhuriyeyt Başsavcılığı tarafından yürütülen Dikimevi kazası soruşturmasında bilirkişi raporları toplanıyor. Savcılık tarafından istenen incelemeyi sorunçlandıran Makine Mühendisleri Odası bilirkişi ekibi "söz konusu kazada fren sistemi de dahil olmak üzere otobüste bir kusur yoktur" dedi.

İncelemelerini sürdüren Cumhuriyet Başsavcılığı otobüs üzerindeki delil karartmalarının da önüne geçmek için otobüsün başında daima bir nöbetçi polis bulunmasına karar verdi.

Dikimevi otobüs kazası sonrasında çok sayıda kişinin yaralandığı tespit edilmiş, 12 kişi de yaşamını yitirmiş. Kaldırıma çıkarak yayaları ezen otobüs şoförü için iki iddia gündemden düşmedi. İlki faciaya şoförün cinnet getirmesinin neden olduğu şeklinde olurken ikincisi de şoförün aniden paniklediği iddiaları oldu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.