YAŞ sonrası açıklama

Genelkurmay Başkanlığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Olağan Toplantısı sonrasında yazılı açıklama yaptı.

YAŞ sonrası açıklama
27 Kasım 2015 Cuma 01:40

Genelkurmay Başkanlığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Olağan Toplantısı sonrasında yazılı açıklama yaptı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan YAŞ Olağan Toplantısı, Genelkurmay başkanlığı Karargahında gerçekleşti. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın ana program ve hedefleri, terörle mücadele, harekata hazırlık durumu, hudut güvenliği ve Karadeniz ve Doğu Akdeniz deniz alanlarına yönelik güvenlik  değerlendirilmesi konularının görüşüldüğü belirtildi. Ayrıca toplantıda personel ve lojistik konularına ek 'TSK-2033 Yeniden Yapılanma Faaliyetleri' hakkında bilgi paylaşımı yapıldığı bildirildi.

Rusya ile yaşanan durumlar

Ayrıca yazılı açıklamada, son dönemde Suriye sınırında yaşanan gelişmelerde konuşulurken, Rusya ile diplomatik ve askeri diyalog kanallarının açık tutulması görüşüldüğü belirtildi. Türkiye ve Rusya Devleti'nin silahlı kuvvetler arasında yaşanan durumların tekrar yaşanmaması, bu konuda tedbirlerin alınması konusunda değerlendirme yapıldığı ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.