Yapılan istatistiklere göre PKK en çok Mardin'e saldırdı

Ulusal, bölgesel ve uluslararası sorunlara yönelik çalışmalar yaparak ve bunları kamuoyuna sunmakla görevli olan SETA Vakfı 2 Ağustos 2015-25 Ağustos 2016 tarihleri arasında yaptığı bombalı araç saldırlarının analizin de PKK'nın en çok yaptığı saldırı bölgesi Mardin.

Yapılan istatistiklere göre PKK en çok Mardin'e saldırdı
09 Ekim 2016 Pazar 19:09

Mardin'de 35 bomba yüklü araçla saldırıların PKK 26'sında sabit tesisleri hedef aldı.

Güvenlik analisti Necdet Özçelik ;

Analizde, sabit hedeflere karşı düzenlenen 26 bombalı araç saldırısının yüzde 69'unda, hedef bölgesine bomba yüklü aracı park edip uzaktan kumandalı sistemle patlatıldığı kaydedildi.

Saldırıların yaklaşık üçte birini oluşturan intihar şeklindeki eylemlerin etki ve ölümcüllükte ilk sırada yer aldığına işaret edilen analizde, bombalı araç saldırılarına il bazında bakıldığında ilk sırada Mardin, ardından Diyarbakır ve Van'ın geldiği ifade edildi.

"Bombalı araçların yoğun olarak Derik-Ömerli-Midyat hattı üzerinde üretilip kullanıldığı" tespiti yapılan analizde, Lice-Hani-Dicle hattının da bombalı araç üretiminde kullanıldığı, bu hat üzerinde Diyarbakır ve Elazığ gibi çevre şehirlere bombalı araç sevkiyatında bulunulduğu aktarıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.