Van'da terör mahkemesi kuruldu

Van Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, HSYK kararnamesiyle Van'da terör soruşturmalarıyla ilgili davalara bakacak yeni bir mahkemenin kurulduğunu bildirdi.

Van'da terör mahkemesi kuruldu
25 Kasım 2016 Cuma 22:20

Adalet Bakanlığının genelgesi gereği, yürütülen soruşturmalarla ilgili basın kuruluşları ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla Van'da Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde Medya İletişim Bürosu kuruldu.

Medya İletişim Bürosu Sorumlusu Sergen Önay ile kentteki ajans ve yerel gazete temsilcileriyle bir araya gelen Van Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, yargıyla ilgili konularda sağlıklı bilgi akışının temini açısından Adalet Bakanlığının bir genelge yayımladığını belirtti.

Genelgeyle adliyelerde medya iletişim bürolarının kurulduğunu anımsatan Karişit, şöyle konuştu:

"Bu sayede kamuoyuna ve basın mensuplarına sağlıklı bilgi verilmesi amaçlanıyor. Kamuoyunun bilgilendirilmesinin yararlı ve gerekli olduğu durumlarda biz açıklama yapacağız. Her adli olayda açıklama yapmamız mümkün değil. Kamuoyunda bilgi kirliliği oluşmasını engellemek amacıyla açıklamalar yapacağız. Sorumluluk makamında olduğumuz için basın açıklamalarımızda hassas olmamız gerekiyor. Bir taraftan kamuoyunu doğru bilgilendirirken, diğer taraftan da soruşturmanın gizliliği ve masumiyet karinesi ilkelerine uygun açıklama yapmamız gerekiyor. Gazetecilerin işi de kamuoyunu bilgilendirmektir. Bu amaçla genelgenin belirlediği çerçevede kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla çalışma yürüteceğiz. Genelgemiz geçtiğimiz yıl yayımlandı. Adliyemizde bir yer tahsisi yaptık ve Sergen Önay arkadaşımız da bakanlığa çağrılarak seminere katıldı. Bundan sonra büromuz aktif şekilde gereken bilgilerin aktarılmasını sağlayacaktır."

Karişit, Van Adliyesinin iş yükünün sürekli arttığına işaret ederek, "Daha önce 3 ağır ceza mahkememiz vardı. Ancak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından yeni bir mahkeme daha kuruldu. Bugün Resmi Gazete'de yayımlandı ve HSYK kararıyla terör mahkemesi olarak belirlendi. 1 Aralık'tan itibaren başlayacak. Adliye binamız iş yükümüzün sürekli artması nedeniyle yeterli gelmiyor. Adliye binaları uzun yıllara göre projelendirilmesine rağmen iş yükü artınca yetmiyor." diye konuştu.

Toplantıya katılan gazeteciler de Medya İletişim Bürosunun kurulmasının çok faydalı olduğunu dile getirerek, büronun bundan sonra daha sağlıklı bilgi alınmasını sağlayacağını kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.