Van da çöpler toplanmıyor,şehir çöp yığını!

VAN'da kayyum atanan merkez İpekyolu ve Edremit Belediyesi tarafından çöpler toplanmayınca, şehir merkezi ve sokak aralarında çöp dağları oluştu.Van belediyesi çöpleri neden toplamıyor. van halkı çöplerin toplanmamasına tepki gösterdi.

Van da çöpler toplanmıyor,şehir çöp yığını!
20 Eylül 2016 Salı 20:26

MÜSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal, belediyenin çöpleri toplamayarak vatandaşları cezalandırmaya çalıştığını söyledi.

Kent merkezinde çöplerin kaldırılmamasını bir "garabet" olarak değerlendiren Baynal, bunun gerekçesinin olamayacağını ifade etti.


Dünyanın hiç bir yerinde çöplerin sokak ve kaldırımda bırakılmadığını anlatan Kerem Baynal, şöyle devam etti:

"Temizlik medeniyetin temel öğesidir. Bizler medeni bir toplumuz. Biz Müslüman bir toplumuz ve temizliği esas alırız. Ana cadde ve sokaklarda çöpler 2 gündür yerlerde bekletiliyor. Çöpler dağ gibi birikmiş ve koku saçıyor. Yaz sıcağında okulların önünde çöp yığınları var. Böyle bir mantık olamaz. Sıkıntılar olabilir, yapılan uygulamalar eleştirilebilir ama vatandaşı, esnafı ve bir kenti cezalandırmak kabul edilemez. Onların sloganı 'Kendinize ve kentinize iyi bakın' şeklindeydi. Şimdi kentimize bakıyoruz da çöpten ve kokudan geçilmiyor. Bu doğru bir uygulama değil, asla bunu kabul etmiyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.