Van Cumhuriyet Başsavcılığı'dan 12 teröristin öldürüldüğü operasyon ile ilgili açıklama

10 Ocak 2016 tarihinde Van'da terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleşen ve 12 teröristin öldürüldüğü operasyon ile ilgili medyada çıkan asılsız haberlerle alakalı Van Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'dan 12 teröristin öldürüldüğü operasyon ile ilgili açıklama
16 Ocak 2016 Cumartesi 00:02

10 Ocak 2016’da bir polisin şehit olduğu, 2 polisin yaralandığı, 12 "teröristinde etkisiz hale getirildiği operasyonla ilgili yapılan açıklamada, bası yayın organlarında servis edilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğinden açıklama yapılması zorunluluğu olduğunu belirtildi.

Van İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak düzenlediği operasyon ile ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklama, ''Ekiplerin koordineli ve planlı çalışması neticesinde elde edilen bilgiler ışığında, terör örgütü tarafından silahlı eylem yapılabileceği tespit edilip değerlendirilerek, soruşturmaya başlanılmış, örgüt mensuplarının Van ili Edremit ilçesinde Kocaeli Parkı karşısında yer alan binada bulunduklarının belirlenmesi üzerine CMK 116 ve devamı maddeleri gereğince gecikmesinde sakınca bulunan hal nedeniyle soruşturmayı yürüten ilgili Cumhuriyet Savcısınca arama ve el koyma kararı verilmiştir.'' denildi.

10 Ocak 2016 tarihi saat 05:00 sıralarında güvenlik güçlerince  operasyonların başladığı, operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açması sonrasında çatışmanın çıktığı belirtilerek, ''Olay neticesinde bir güvenlik görevlisi şehit olmuş, 2 güvenlik görevlisi yaralanmış, 12 terör örgütü mensubu da ölü olarak ele geçirilmiştir. Çatışmanın ardından güvenlik tedbirleri tam olarak sağlandıktan sonra görevli Cumhuriyet Savcısı 06:00 sıralarında olay yerine gelerek, olay yeri inceleme işlemine başlamış ve gerekli talimatları vermiştir. Olay yerinde bulunan cesetler üzerinde harici muayene işlemlerini yaparak, kimlik tespiti ve otopsi işlemi için ölü ele geçirilen örgüt mensuplarının Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesine nakli talimatını vermiştir'' denildi.

Savcılığın gerçekleştirdiği incelemeye baro başkanının, avukatların ve milletvekillerinin katıldığı vurgulanarak, ''Milletvekilleri ve Van Baro Başkanının ısrarları üzerine aralarında milletvekili ve avukatlarında bulunduğu bir grup, cesetlerin kimlik tespiti esnasında yüzlerini görmüşlerdir. Sonrasında ise ölü muayene ve otopsi işlemi için güvenlik nedeniyle 12 ceset Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir. Her ne kadar bir kısım basın ve yayın organında Cumhuriyet Savcısının olay yerine geç gittiği ya da hiç gitmediği yönündeki iddialar ile cesetlerin başka yerden olay mahalline getirildiği, eski cesetler olduğu yönünde iddialar ileri sürülmüştür. Soruşturma dosyası içerisinde tespit, bilgi ve belgelerle de sabit olduğu üzere bu yöndeki iddiaların hiçbirisinin gerçeği yansıtmadığı, olayın yukarıda bahsedildiği şekilde vuku bulduğu hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' açıklaması yapıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.