Vali Topaca'nın hacklenen twitter hesabına ilişkin açıklama

Ankara Valisi Ercan Topaca’nın dün akşam saatlerinde Twitter hesabı hacklendi. Valilik, hesaptan yapılan paylaşımlara itibar edilmemesi yönünde vatandaşı uyardı.

Vali Topaca'nın hacklenen twitter hesabına ilişkin açıklama
22 Nisan 2017 Cumartesi 13:54

Ankara Valisi Ercan Topaca’nın dün akşam saatlerinde Twitter hesabı hacklendi. Hackerler, “Hayır” tweetleri atarken Atatürk’ün çeşitli sözlerini ve fotoğraflarını da paylaştılar.

Ankara Valisi Topaca'nın hacklenen hesabında kendisini Mr Durgut diye adlandıran şahıs tarafından bir çok twit atıldı. Vali'nin  hacklenen hesabından yapılan açıklama şu şekilde :

" Mr.Durgut olarak şu zamana kadar gerek AKP'li, gerek CHP'li, gerek HDP'li, gerekse kurumsal hesapları hackledim!, hiçbir zaman ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden ayrılmadım! hiçbir zamanda ayrılmayacağım! birgün bu küçük ziyaretler yüzünden başım hukuk ile belaya girerse ki büyük ihtimal girecek! pişman olmayacağım! Ne Mutlu Türk'üm Diyene! hayır daha bitmedi! MR.DURGUT" 

NUMARALARI PAYLAŞTILAR

Hackerler tarafından ayrıca başta Başbakan Binali Yıldırım ve Vali Topaca’nın olmak üzere eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın telefon numaraları olduğu iddia edilen bir takım numaralar paylaşıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Valiliği, Vali Ercan Topaca'nın Twitter hesabının 21 Nisan tarihinde  18.50'de hacklendiğini duyurdu.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sorumluların tespitine ilişkin çalışmalar yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, vatandaşların söz konusu paylaşımlara itibar etmemesi gerektiği kaydedildi. Ankara Valisi Topaca'nın hacklenen hesabında kendisini Mr Durgut diye adlandıran şahıs tarafından bir çok twit atıldı.

HESAP NORMALE DÖNDÜ

Bir süre sonra Vali'nin hesabının normale döndüğü ve yapılan paylaşımların silindiği görüldü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.