"TUSKON örgütün mali kaynağını oluşturuyor"

Ankara Cumhuriyet Başsavclığı TUSKON aramalarına gerekçe olarak "paralel devlet" yapılanmasına maddi kaynak sağlanmasını gösterdi.

"TUSKON örgütün mali kaynağını oluşturuyor"
07 Kasım 2015 Cumartesi 05:41

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bir çalışma ile TUSKON'da arama yapılmış, buradaki bazı bilgi ve belgelere ulaşılmıştı. Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu binalarında arama izninin alınması için Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne yazı yazan savcılık gerekçede TUSKON'un örgütün mali ayağı olduğunu ileri sürdü. 

"Paralel devlet" yapılanmasının Türkiye'de bir çok kamu kurumu ve STK'lar içinde faaliyet gösterdiğini belirten savcılık bu kapsamda örgütün finansal ve mali işlerden sorumlu birimlerinin de bulunduğunu söyledi. Örgüte finansal destek sağlamak için kurulduğu iddia edilen TUSKON'da arama yapılması talabi de bu gerekçeye dayandırıldı. 

Devleti ele geçirmek için içinde örgütlendiği iddia edilen "paralel devlet" yapılanmasına karşı yapılan operasyonlar kapsamında TUSKON'da arama yapılmış, bilgisayar imajları ve belgelere el konulmuştu. 


Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.