Türkiye'de popüler erkek ve kız isimleri neler? TÜİK açıkladı

Bebek bekleyen anne ve babalar kız ve erkek bebekler için kullanılan isimleri için internetten araştırma yapıyor. İşte 'en popüler kız isimleri neler', 'en popüler erkek isimleri neler' sorularının cevapları haberimizde...

Türkiye'de popüler erkek ve kız isimleri neler? TÜİK açıkladı
10 Şubat 2017 Cuma 10:18

​Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılında popüler olan kız ve erkek isimlerini açıkladı. TÜİK ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre kız isimlerinde 'Zeynep' ilk sıraya yerleşti. Kız isimleri sıralamasında ikinciliği 'Elif', üçüncülüğü ise 'Hiranur' aldı. En fazla yükseliş gösteren 'Defne' ismi oldu.

Erkek isimlerinde ise ilk sıraya 'Yusuf' yerleşti. 'Yusuf' ismini takip eden isimler ise 'Eymen' ve 'Mustafa' oldu. Erkek isimlerinde en fazla yükselişi ise 'Ayaz' ismi gösterdi.

En çok kullanılan kız isimleri:

1- Zeynep
2- Elif
3- Hiranur
4- Miray
5- Ecrin
6- Zehra
7- Eylül
8- Azra
9- Zehra
10- Nehir

En çok kullanılan erkek isimleri:

1- Yusuf
2- Eymen
3- Mustafa
4- Ömer
5- Berat
6- Miraç
7- Ayaz
8- Ahmet
9- Mehmet
10- Muhammet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.