Tüketiciden kesilen 'Hızlı para hizmet bedeli' geri alınabilir

Bursa'da Tüketiciler Derneği'ne bağlı Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz gerçekleştirdiği basın toplantısında, ATM'lerden çekilen kredilerden kesilen hizmet bedelinin geri alınabileceğini söyledi.

Tüketiciden kesilen 'Hızlı para hizmet bedeli' geri alınabilir
12 Aralık 2015 Cumartesi 16:27

Bursa'da basın toplantısı düzenleyen Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, ATM'lerden nakit veya taksitli çekilen kredilerden kesilen hızlı para hizmet bedelinin geri alınabileceğini söyledi. Muğla'da yaşanmış bir olayı anlatan Yılmaz, Muğla'da ikamet eden ve ATM'den 13 bin 500 TL kredi çeken Nizamettin Eşiyok'dan 921,38 TL  'Hızlı para hizmet bedeli' kesildiğini, bu paranın Eşiyok'a geri ödenmesi için Hakem Heyetine başvuruda bulunduğunu belirtti. Hakem Heyeti'nin tüketici aleyhinde karar verdiğini söyleyen Yılmaz,  "Hakem heyeti tüketicinin aleyhine karar vermiş. Bunun üzerine Nizamettin Eşiyok, tüketici mahkemesi sıfatıyla Muğla 1.Asliye Hukuk Mahkemesi'ne hakem heyetinin verdiği bu kararının iptali için başvuruda bulunmuş. Mahkeme bilirkişiden görüş istemiş, Uzman bilirkişi; tüketicinin 'hızlı para kredisi' ne yönelik alınan işlem bedeli konusundaki itirazını haklı bulmuş. Bunun üzerine İzmir 6.Tüketici Mahkemesi de bilirkişi raporuna itibar etmiş ve söz konusu masrafın 'zorunlu masraf' olarak kabul edilmeyeceği, haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğuna karar vermiş, bu kesintinin haksız yere yapıldığı ve davacı hesabına iadesinin gerektiği' yönünde görüş belirtmiştir" dedi.

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bu kararın dikkate alınmasıyla diğer tüketicilerin son 10 yıl içerisinde çektikleri nakit veya taksitli kredilerden kesilen hizmet bedellerini geri alabileceklerini söyledi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Tüketici hakem heyetlerini de, tüketici derneklerine yürekten teşekkür ediyorum. Son on yılda bu konuda çok yol aldılar.