TRT World, 15 Temmuz'u dünyaya anlatacak

Türkiye'nin ilk İngilizce haber kanalı TRT World, 15 Temmuz darbe girişiminin ilk yılı nedeniyle o gün yaşanılanları dünyaya anlatacak.

TRT World, 15 Temmuz'u dünyaya anlatacak
11 Temmuz 2017 Salı 16:48

Türkiye'nin ilk İngilizce haber kanalı TRT World, 15 Temmuz hain darbe girişimini 10 farklı ülkede gerçekleştireceği panellerle dünyaya anlatıyor. Çoğu ülkede farklı zamanlarda paneller gerçekleştirilmeye devam edecek. 

TRT World'den gelen açıklamaya göre, kendileri tarafından kurdukları araştırma merkezince temmuz, ağustos ve eylül olmak üzere 3 ay boyunca konferans ve paneller gerçekleşecek. Panel ve konferanslar da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini ev sahibi ülkelerin gazetecileri, uzmanları ve siyaset yapıcıları masaya yatıracak. 

Toplantılar İngiltere, Belçika, Rusya, Japonya, Katar, İran, Güney Afrika, Azerbaycan, Bosna ve Kanada'da yapılacak. 15 Temmuz darbe girişiminin arka planı, bunun Türkiye iç ve dış siyasetine etkileri, FETÖ ile mücadelede kat edilen yol detaylıca tartışılacak.

Darbe girişimini yabancı gazetecilerinin gözünden tarihsel bir analiz eşliğinde anlatan ve editörlüğü Halil Berktay tarafından yapılan kitabı da bu toplantılarda tanıtacak olan TRT World, 15 Temmuz darbe girişimi panel serisini bu hafta Bakü, Londra ve Tokyo'da gerçekleşecek üç toplantı ile başlatacak.

Azerbaycan'da 12 Temmuz'da Kafkasya Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (QAFSAM) ile ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye-Azerbaycan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar, Milletvekili Ayşe Keşir ve TRT World Haber Direktörü Fatih Er'in katılımıyla başlayacak oturumlar serisi, Londra'da RUSI ile düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet, Dışişleri Bakanlığından Fatma Ceren Yazgan ve TRT World Program Direktörü Resul Serdar Ataş'ın katılımıyla 14 Temmuz'da İngiltere'de ve Tokyo'da SASAKAWA Barış Vakfı ile organize edilen ve Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Tarihçi Halil Berktay ve SETA Güvenlik Araştırmaları Direktörü Murat Yeşiltaş'ın katılımlarıyla Japonya'da yapılacak oturumlarla devam edecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.