Topbaş'tan Metro Müjdesi

İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hadım köy-Çatalca arasındaki demir yolunun hafif metro haline getirileceğinin müjdesini verdi.Hafif metro ne demek? Hafif metro nedir? Hafif metro ile metro arasındaki fark nedir?

Topbaş'tan Metro Müjdesi
30 Eylül 2016 Cuma 21:34


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hadımköy-Çatalca arasındaki demir yolunun hafif metro haline getirileceğinin müjdesini verdi.

Deliklikaya Sanayi Bölgesi açılış törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuşma yaparak istanbullulara müjdesi olduğunu söyledi.

Hadımköy- Çatalca arasındaki demir yolu hattının hafif metro haline getirileceğinin müjdesini verdi.


Bu bölgede hafif metro hattıyla vatandaşların toplu taşıma araçlarını rahatlıkla kullanabileceğini belirtti. Bölgedeki araç trafiğinin de azaltılarak önüne geçilmesinin hedeflendiğini söyledi.

HAFİF METRO NEDEMEK  HAFİF METRO İLE METRONUN FARKI NE

hafif raylı sistemle metro arasında ki fark.
En önemli farkı enerjiyi aldıkları yerdir. 
Hafif raylı sitemler hareket için gereken elektirik enerjisini yukarıda tellerden alır ve nispeten daha yavaştırlar aldıkları enerji türü ac'dir. 
Metro ise gerekli elektrik enerjisini üçüncü ray diye tabir edilen raydan yani aşağıdan dc olarak alır ve daha hızlıdır.
hafif raylı sistemler metroya nazaran daha az yolcu taşıma kapasitesine sahiptir.
hafif raylı sistem metroya nazaran virajlı yolları daha sağlam bir biçimde alabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.