THY'nin yeni genel müdürü belli oldu - Bilal Ekşi Kimdir?

THY eski Genel Müdür Temel Kotil'le yollarını ayırdı. Türk Hava Yolları'nın yeni genel müdürü ise Sivil Havacılık Genel Müdürü(SHGM) Bilal Ekşi oldu. 

THY'nin yeni genel müdürü belli oldu - Bilal Ekşi Kimdir?
21 Ekim 2016 Cuma 20:46

THY'deki kariyerine 2003 yılında teknik genel müdür yardımcısı olarak başlayan ve 2005 yılında THY Genel Müdürlüğü'ne atanan Temel Kotil'in Türk Hava Yolları ile yollarının ayrıldığı açıklandı.

Türk Hava Yolları'nın yeni genel müdürü ise Sivil Havacılık Genel Müdürü(SHGM) Bilal Ekşi oldu. 

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na da bildirilen açıklamada, "Ortaklığımız Genel Müdürü Doç. Dr. Temel KOTİL'in, 21.10.2016 tarihinde Genel Müdürlük görevinden emekli olması nedeni ile münhal bulunan Genel Müdürlük görevine Bilal EKŞİ'nin istihdam edilerek atanmasına karar verilmiştir. Doç. Dr. Temel KOTİL'in 21.10.2016 tarihinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği görevinden istifa etmesi sebebiyle, münhal bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine; Ana Sözleşmenin 10. Maddesi gereğince ilk Genel Kurul toplantısında onaya sunulmak üzere, Bilal EKŞİ'nin atanmasına karar verilmiştir. Aynı zamanda Ortaklığımıza Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Bilal EKŞİ'nin, Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atanmasına karar verilmiştir.

Doç. Dr. Temel KOTİL'in 21.10.2016 tarihinde İcra Komitesi üyeliği ve Başkan Vekilliği görevinden istifa etmesi sebebiyle, münhal bulunan İcra Komitesi üyeliğine Bilal EKŞİ'nin atanmasına karar verilmiştir. Ortaklığımıza İcra Komitesi üyesi olarak atanan Bilal EKŞİ'nin İcra Komitesi Başkan Vekili olarak atanmasına karar verilmiştir" denildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) Genel Müdürlüğü koltuğuna oturacak olan Temel Kotil, personel için bir veda mesajı yayınlayarak THY'den ayrılış nedenini de açıkladı.

Temel Kotil veda mesajında şu ifadedelere yer verdi:

"Nisan 2005 tarihinden bu yana gururla sürdürdüğüm Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü görevinden bugün itibariyle ayrılıyorum. Türk Hava Yolları'ndan ayrılma kararımı, şahsıma hava ve uzay teknolojileriyle ilgili yeni bir görev teklif edilmesinden dolayı almış bulunuyorum. Türkiye'nin hava ve uzay teknolojilerinde birçok projesi bulunuyor ve bu alanda önemli yatırımlar yapılıyor. Ben de önemli bir görevi yerine getirmek üzere THY'den ayrılıyorum. Ben bugün görevimi devrediyorum, aranızdan ayrılıyorum ama ilelebet bir THY'li olarak şirketimizin hep yanında olacağım. Görev yaptığım süre boyunca birçok zorlu dönemeci birlikte aştığımız bütün çalışma arkadaşlarıma minnet borçluyum. Artan ivmesiyle bir küresel oyuncu haline gelen Türk Hava Yolları sadece bir şirket değil aynı zamanda on üç yıl boyunca acı tatlı anılarımın geçtiği bir yuva oldu bana. Çalıştığımız süre boyunca istemeden de olsa kırdığımız, üzdüğümüz arkadaşlarımız var ise lütfen haklarınızı helal ediniz. Benden yana bir hakkım var ise helal olsun."

BİLAL EKŞİ THY'YE YABANCI DEĞİL

Türk Hava Yolları'nın 48 yaşındaki yeni genel müdürü olan SHGM'nin başındaki Bilal Ekşi, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu.

İş hayatına Devlet Demiryollarında Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak başlayan Bilal Ekşi, daha sonra İstanbul Ulaşım AŞ'de Atölye Müdürlüğü görevine getirilerek, Metro ve Tramvay araçlarının alım projesi ile Metro Atölyesinin kurulum projeleri yürütülmesinde görev aldı.

2003 yılında Türk Hava Yolları A.O.'da Revizyon Atölyeleri Başkanlığı'na getirilen Ekşi, iki yıl sonra THY Yer İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.2008- 2009 yılları arasında THY Teknik A.Ş 'de üretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, 2009- 2010 yıllarında Kıbrıs Türk Havayollarının yeniden yapılandırılması projesi kapsamında KTHY Genel Müdürlüğü, 2010- 2011 döneminde, THY Teknik ve Amerikan Motor üretici Pratt Whitney'in ortak kuruluşu "Turkish Engine Center"da Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Bilal Ekşi, 2011 yılının Nisan ayında atandığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevini sürdürüyordu.

BİLAL EKŞİ KİMDİR?

1968 yılı Rize doğumlu olan Sayın Bilal Ekşi, Lisans Eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu.


İş hayatına Devlet Demiryollarında Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak başlayan Sayın Bilal Ekşi, daha sonra İstanbul Ulaşım AŞ’de Atölye Müdürlüğü görevine getirilerek, Metro ve Tramvay araçlarının alım projesi ile Metro Atölyesinin kurulum projeleri yürüterek önemli ulaşım projelerinin hayata geçirilmesinde etkin rol oynadı.


2003 yılında Türk Hava Yolları A.O.’da Revizyon Atölyeleri Başkanlığı’na getirilen Sayın Bilal Ekşi, uçak motoru, iniş takımları ve tüm komponentlerinin bakımlarını yapan bir organizasyona liderlik etti. Başarılı çalışmaları nedeniyle iki yıl sonra THY A.O 'da Yer İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Sayın EKŞİ, özellikle zamanında kalkış performansının iyileştirilmesine yönelik önemli çalışmalarda bulundu.


2008- 2009 yılları arasında THY Teknik A.Ş 'de üretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, 2009- 2010 yıllarında Kıbrıs Türk Havayollarının yeniden yapılandırılması projesi kapsamında KTHY Genel Müdürlüğü, 2010- 2011 döneminde, THY Teknik ve Amerikan Motor üretici Pratt Whitney’in ortak kuruluşu “Turkish Engine Center”da Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Sayın Bilal Ekşi, 2011 yılının Nisan ayında atandığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevini halen sürdürmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.