Tek Durak Projesinde 'Mobil Muayene' dönemi başlıyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan Tek Durak projesinin ilk adımı atıldı. "Mobil muayene" işlemlerinin pilot uygulaması Kapıkule Kara Hudut Kapısı'nda başlatıldı.

Tek Durak Projesinde 'Mobil Muayene' dönemi başlıyor!
23 Kasım 2015 Pazartesi 00:44

 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan Tek Durak Projesi'nin ilk adımı atıldı. "Mobil muayene" işlemlerinin pilot uygulaması Kapıkule Kara Hudut Kapısı'nda başlatıldı. 

Gümrüklerde oluşan yığılmaların önüne geçmek için planlanan Tek Durak Projesi kapsamında "mobil muayene" dönemi başlıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından edinilen bilgiye göre, projenin amacı, Kapıkule Kara Hudut Kapısı'nda yolculara, yük taşıyan araç ve sürücülerine gümrük hizmeti verilmesine ilişkin tüm işlemlerin aynı yer ve zamanda yapılması. 

Bu proje sayesinde iş akış süreçlerinin yoğunluğu ve uzunluğundan doğan beklemelerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bakanlıktan edinilen bilgide, Tek Durak Projesi'nin önemli aşamalarından biri olarak kullanılacak olan “mobil muayene” işlemlerinin pilot uygulamasına Kapıkule Kara Hudut Kapısı’nda başlanmıştır. Mobil Muayene olarak adlandırılan bu yeni uygulama ile işlemler, Bakanlığımız sistemine entegreli yazılım sayesinde tablet bilgisayarlarla gerçekleştirilecektir. Mobil muayene ile araçların sistem üzerinden kontrolü sağlanarak çıkış noktasına kadar hızlı bir şekilde geçiş işlemleri tamamlanacak, bu sayede araç yoğunluklarının önüne geçilecektir." denildi.

Kapıkule Kara Hudut Kapısı'nda başlatılan bu pilot uygulama yakın zamanda, Habur Kara Hudut Kapısı başta olmak üzere, tüm gümrük kapılarında hayata geçirilmeyi hedefleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.