Suruç'taki parka Arin Mirkan isimli teröristin adı verildi

DBP'li belediyenin yönettiği Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde bulunan bir parka, kendini patlatan PKK'lı teröristin adını verdiler. Suruç'ta bulunan parka DBP'li belediye Arin Mirkan isimli teröristin adını verdi. Peki YPG'li terörist Arim Mirkan kimdir?

Suruç'taki parka Arin Mirkan isimli teröristin adı verildi
09 Haziran 2016 Perşembe 15:05

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin DBP'li belediyesi büyük tepki çeken bir olaya imza attı. DBP'li belediye Suruç İlçesinde bulunan ve yeni açılan bir parka terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan ve 2014 yılında DAEŞ'e karşı intihar saldırısında canlı bomba olarak kendini patlatan kadın terörist Arin Mirkan adı verildi.

DBP'li Suruç Belediyesi tarafından Yıldırım Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parka PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin kadın militan yapılanması YPJ içerisinde bulunan ve 2014 yılında DAEŞ'in Kobani'ye yönelik saldırısında canlı bomba olarak kendini patlatan Arin Mirkan'ın adını verildi.

Parkın giriş kapısının üstünde bulunan tabelada 'Suruç Belediyesi Arin Mirxan Parkı' yazması sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. Sosyal medayada birçok kullanıcı, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında bulunan bir parka PKK'nın Suriye uzantısı YPG'li bir teröristin isminin verilmesi; sosyal medya sitelerinde paylaşılarak tepki gösterildi.

Arin Mirkan Kimdir?



2014 yılında Arin Mirkan 2014' de Kobane eylemlerinde DAEŞ'e karşı intihar saldırısında bulunmuş bir YPG'li terörist. 20 yaşında olan ve yaptığı saldırı ile birçok DAEŞ teröristinin ölümüne neden olan Mirkan, hareketinden dolayı teröristler arasında Kobani olaylarının sembol isimlerinden biri oldu. Arin Mirkan'ın nereli olduğu veya hangi eğitimlerden geçtiği hakkında bilgi bulunmuyor. Arin Mirkan'ın yaptığı bu terörist saldırısı YPG' nin tarihinde yaptığı ilk intihar eylemi. Bu tip feda eylemleri çoğunlukla DAEŞ'in gerçekleştirdiği bir saldırı şekli olarak biliniyor. İki terör örgütünün birbirilerine karşı bu tarz saldırıları geçtiğimiz yıllarda oldu. 
 


Etiketler; #arin mirkan
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.