Sivil toplum kuruluşlarından terör örgütü kınamanası

Bingöl'de toplanan sivil toplum örgütleri terörü kınadı. HDP'nin mazlum ve mağdur rolü oynadığını söyleyen sivil toplum örgütleri bu devletin asla parçalanmayacağını ifade etti.

Sivil toplum kuruluşlarından terör örgütü kınamanası
02 Ocak 2016 Cumartesi 10:03

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de 62 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı Bingöl Sivil Toplum İnisiyatifi Platformu üyeleri, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Saray Park'ta bir araya gelen Bingöl Sivil İnisiyatifi Platformu üyeleri, "Yeter Artık-Hin Bes-Edi Bese" sloganıyla basın açıklaması yaparak, bazı ilçelerde hendek kazan, cami ve okul yakan terör örgütü mensuplarının eylemlerine son vermesini istedi.

"Bu nasıl Kürt ve Zaza halkını savunmak" diyen Sözen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öldürülen, evi, arabası, dükkanı, okulu, camisi, hastanesi ve ambulansı yakılan Kürt. Sizin yaptığınız terör yüzünden evlerini terk eden, iş yerlerini kapatmak zorunda kalan Kürt. İş yerini tarayarak öldürdüğünüz Kürt ve Zaza çocuklarıdır. Tek suçu kurban eti dağıtmak olan Zaza kökenli Yasin Börü'yü kalleşçe katleden sizsiniz. Bize hayatı yaşatmaz hale getiren, her türlü işkenceyi reva gören sizler nasıl oluyor da biz Zazaları ve Kürtleri temsil ediyorsunuz."

"Allah'ın izniyle bizleri asla bölmeyecek, parçalamayacaksınız"

Sözen, terörist saldırılarını gerçekleştirenlerin hıyanet içerisinde bulunduklarını dile getirerek, "Allah'ın izniyle bizleri asla bölmeyecek, parçalamayacaksınız. Terk edin sokalarımızı, evlerimizi, okullarımızı, camilerimizi. Yeter artık düşün yakamızdan, sizden bıktık, usandık" ifadelerini kullandı.

"HDP'nin isteği, mazlum ve mağdur rolünü oynamaktır"

Şer odaklarının mazlum ve mağdur rolüne bürünmeye çalıştığını bildirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sarf ettikleri sözlerle bilinçli bir şekilde partilerini kapattırıp, yeniden kuracakları parti ile halkımıza mağdur edebiyatı yapıp, varlığını sürdürmeye çalışacaklardır. Devletimiz, hükümetimiz bu oyuna gelmemelidir. Parti kapatmanın çözüm olmadığını görerek, kişilere yönelik cezalar verilmeli, partiye ekonomik yaptırımlar uygulanmalıdır. Türkiye'yi kapatılan partiler çöplüğüne çevirmememiz lazım. HDP'nin istediği, partisini kapattırıp, mazlum ve mağdur rolünü oynamaktır." 


Etiketler; #Bingöl
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bölge halkı bu bilinçte ve kararlılıkta olursa PKK diye bir bela kalmaz.