Şırnak'taki sokağa çıkma yasağı kaldırılıyor

Şırnak kent merkezinde 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı, 14 Kasım'dan itibaren kısmen kaldırılacak.

Şırnak'taki sokağa çıkma yasağı kaldırılıyor
06 Kasım 2016 Pazar 21:53

Şırnak kent merkezinde 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı, 14 Kasım'dan itibaren kısmen kaldırılacak.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, yaptığı açıklamada, bir süre önce PKK örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, patlayıcılarla tuzaklanmış barikat ve çukurların bertaraf edilmesi, vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması için sokağa çıkma yasağının uygulamaya konulduğunu anımsatarak, "Sokağa çıkma yasağı 14 Kasım 2016 gününden itibaren her gün 05.00 ile 22.00 saatleri arasında kaldırılacaktır" dedi.

Evleri ve iş yerleri büyük zarar gören vatandaşların zararlarının kısa zamanda telafi edileceğini kaydeden Vali Su, "Bu amaçla vatandaşlarımızın zararlarının telafisi için bir taraftan Zarar Tespit Komisyonumuz hızla çalışacak, bir taraftan da yepyeni modern bir Şırnak inşa edeceğiz. Bu çerçevede; Şırnak merkezde öncelikle 30-40 yıllık tamamen eskimiş olan su-kanalizasyon şebekesi, arıtma sistemi de ilave edilmek suretiyle projelendirme çalışmaları tamamlanmış olup; ihale aşamasındadır. Ayrıca Şırnak şehir içi cadde ve sokaklara 105 km BSK asfalt yapılması ile ilgili ihale işlemleri tamamlanmış olup; çalışmalar başlayacaktır" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.