Sema Ramazanoğlu: 'Kız çocuklarının okullaşma sürecine önem veriyoruz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli'nin Baklan ilçesinde yer alan Gazi Parkında, vatandaşlara hitap etti. Bakan Ramazanoğlu, kız çocuklarının okumasına önem verdiklerine vurgu yaparak, kız yurtları inşa edeceklerini belirtti.

Sema Ramazanoğlu: 'Kız çocuklarının okullaşma sürecine önem veriyoruz'
06 Aralık 2015 Pazar 21:57

Aile  ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli'nin Baklan ilçesinde yer alan Gazi Parkında, vatandaşlara hitap etti. Bakan Ramazanoğlu, kız çocuklarının okumasına önem verdiklerine vurgu yaparak, kız yurtları inşa edeceklerini belirtti.

Denizli'de etkinliklere katılan Aile Sosyal ve Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Baklan İlçesinde bulunan Gazi Parkında vatandaşlara hitap etti. Ramazanoğlu, toplumun her kesimine sahip çıktıklarını ifade ederek, kız çocuklarının okutulmasına önem verdiklerini vurguladı.

Kız çocuklarının okullaşma sürecini uzatmayı hedeflediklerini belirten Sema Ramazanoğlu, ''Kız çocuklarımızın ikinci 4 yıl ve üçüncü 4 yıl okullaşma süreçlerini uzatabilmemiz için kız yurtları inşa edeceğiz." dedi.

Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı'nın Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sonra gelen en büyük bütçeli bakanlık olduğuna dikkat çeken Sema Ramazanoğlu, insanlara yatırım yapılması gerektiğine vurgu yaparken, insanı yaşatmanın devleti yaşatmak olduğunun altını çizdi.Ramazanoğlu konuşmasında, '' İnsana yatırım yaparsak o insan, tank da üretir, helikopter de üretir, bu ülkenin savunması için gerekli bütün silahları üretir. Biz, daha büyük bütçelerimizi bunlara ayırıyoruz. Biz, insan odaklı çalışan bir iktidarız. Bunun için milli eğitim diyoruz, çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi yetiştirmek için. Ondan sonra aile ve sosyal politikalar diyoruz, toplumumuzu inşa etmek için. Evet yol yapabiliriz, fabrika yapabiliriz ama vizyonumuzu oluşturacak, bizi ileriye taşıyacak gençlerimize, çocuklarımıza, insanımıza yatırım yapmazsak geleceğimiz olmaz. İnsana yatırım yapmayan toplumların geleceği olmamıştır ve bu toplumlar yönetim becerileri geliştirememişlerdir. En yakın örneğimiz, Suriye ve Ukrayna gibi." dedi.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bu konuda yapılan tüm çalışmaları yürekten destekliyorum. Bütün kız çocukları okulları doldurmalı ve kendi ayakları üzerinde durmalı.