Sarkozy'den skandal Türkiye açıklaması

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı ve halen ana muhalefet lideri olan Sarkozy, Türkiye'nin AB üyeliğine itirazlarını yineledi.

Sarkozy'den skandal Türkiye açıklaması
22 Haziran 2016 Çarşamba 14:31

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Türkiye'ye ilişkin küstah açıklamalarda bulundu. Halen ana muhalefetteki liderliğini yürüten Sarkozy, Türkiye'nin AB üyeliğine itirazlarını yineledi.

Konuşmasında Türkiye'nin AB üyeliğine itirazlarını yineleyen Sarkozy, "Türkiye büyük bir medeniyet, Türkiye ile birlikte çalışmamız, Türkiye ile görüşmemiz gerekli, ancak Türkiye'nin AB üyeliğine uygun olmadığına kesinlikle kanaat getirmiş durumdayım." şeklinde konuştu. AB ile Türkiye arasında tam üyelik dışında, alternatif bir ilişki önerisinde bulundu.

Sarkozy, "Ben Avrupa dışında yeni bir topluluk oluşturmaktan, Türkiye, Rusya ve AB'nin yer alacakları bir topluluktan yanayım. Bu anlamlı olacaktır." dedi.

Perşembe günü yapılacak referandumda, İngiliz seçmenlerin AB üyeliğinin devamından yana karar vermelerini umut ettiğini belirten Sarkozy, İngiltere gibi dinamik bir ülkenin ayrılmasının AB'ye büyük zarar verebileceğini söyledi.

Sarkozy, "İngiltere'nin AB'den ayrıldığı, Türkiye'nin AB'ye girdiği bir gelecek düşünmüyorum." dedi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.