Samsun'da 'Laik Eğitim ve Laik Yaşam' mitingi

KESK liderliğinde toplanan grup Samsun Cumhuriyet Meydanında 'Laik Eğitim ve Laik Yaşam' mitingi düzenledi. Mitingde konuşan KESK Hukuk Sekreteri Fatma Çetintaş, iktidarı ağır şekilde eleştirdi.

Samsun'da 'Laik Eğitim ve Laik Yaşam' mitingi
28 Mayıs 2016 Cumartesi 18:15

Samsun'da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) liderdiğinde toplanan grup, "Laik Eğitim ve Laik Yaşam" mitingi düzenledi. Düzenlenen mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşu, siyasi parti üyeleri ve sendikalar katıldı. İstasyon mahallesinde toplanan grup, Samsun Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde KESK Hukuk Sekreteri Fatma Çetintaş konuşma gerçekleştirdi. Çetintaş, Türkiye'nin 9 ayrı ilinde "Laik Eğitim ve Laik Yaşam" mitingi düzenlemek istediklerini ancak bazı illerde buna izin verilmediğini dile getirdi. "Laik Eğitim ve Laik Yaşam" mitinginde iktidarı eleştiren Çetintaş, Karadeniz'de yapılan HES projeleri ile ilgili konuştu. Çetintaş, "Karadeniz başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanı, HES'ler, nükleer santraller ile kuşatılmakta. Bu kuşatılmanın tek bir nedeni var o da doğayı katlederek daha fazla kar etmektir. Cerattepe maden sahasında halkın tüm karşı koymalarına rağmen doğayı tahrip ederek madeni nasıl hayata geçirmeye çalıştıkları ortadadır. Kamuya ait madenler özelleştirme ile sermayeye peşkeş çekiliyor." dedi. 

AK Parti iktidarının KESK'e bağı üyelerine baskı yaptığını dile getiren KESK Hukuk Sekreteri Fatma Çetintaş, son 3 ay içerisinde 16 bin kişiye soruşturma açıldığını, 50 kişinin ise memuriyetine son verildiğini söyledi. 

Polis ekiplerinin geniş güvenlik altına aldığı mitingde bir vatandaş, toplanan gruba tepki gösterdi. Polis ekipleri tepki gösteren kadına müdahale edere gözlatına aldı. Daha sonrasında konuşmaların sona ermesiyle grup dağıldı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.