Samsun'da doğalgaz kesintisi- SAMGAZ açıkladı...

Samsun'da doğalgaz kesintisi yaşanıyor. Samsun'da gece saatlerinde akışı kesilen doğalgaz, il genelinde paniğe neden oldu. Soğuk havanın etkisiyle vatandaşlar evlerinde üşürken aynı zamanda yemek bile yapamıyor. SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan durumla ilgili açıklamalarda bulundu ve Samsun'daki doğalgazın neden kesildiğini açıkladı.

Samsun'da doğalgaz kesintisi- SAMGAZ açıkladı...
11 Şubat 2017 Cumartesi 14:26

Karayolları'nın, Tekkeköy İlçesi Kirazlık Mahallesi Derbent Mevkisi'ndeki çalışmasında doğal gaz borusuna verdiği hasar nedeniyle il geneline doğal gaz akışı sağlanamıyor.

SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan, dış kurumlar tarafından doğalgaz hatlarına verilen zarar dolayısıyla şehir merkezinde doğalgaz kesintisi yaşandığını söyledi. Vatandaşlar ise Samsun'da doğalgazın ne zaman geleceğini merak ediyor. Soğuk havanında etkisiyle vatandaşlar evlerinde hem üşüyor hem yemek yapamıyor.

SAMGAZ Doğalgaz Dağıtım A.Ş. şehir genelinde yaşanacak doğalgaz kesintileri ile ilgili sabahın erken saatlerinde açıklama yayınladı. Genel Müdür Yılmaz Kolsan, hastane ve benzeri özel durumu olan tesislerde kesinti yaşanmaması için çalışmaların başlatıldığı belirterek internet sitesinde şu açıklamalarda bulundu;

11.02.2017 tarihinde gece 03.30 saatinde; Kirazlık mevkiinde alt yapı kurumu tarafından yürütülen alt yapı çalışmaları esnasında 20" çelik ana doğal gaz hattına hasar verilmiştir. Verilen hasar sebebiyle; 20" çelik ana doğal gaz hattında zedelenme meydana gelmiş ve doğal gaz kaçağı oluşmuştur. Şehir genelinde doğal gaz kesintileri yaşanmaktadır.

SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan tarafından yapılan açıklamada; hastane ve benzeri özel durumu olan tesislerde kesinti yaşanmaması için çalışmaların başlatıldığı bildirilmiştir.

Konuyla ilgili bilgi veren Kolsan “16.12.2016 tarihinde yaşadığımız doğal gaz hasarında gerekli bilgilendirme ve açıklamalar yapılarak konunun önemine dikkat çekilmiştir. Ancak bugün aynı sorunun tekerrür etmesi maalesef üzüntü vericidir” dedi.

Doğal gaz hattına 03.30 saati itibariyle verilen hasara ivedilikle müdahale edilmiş olup doğal gaz arzının sağlanması amacıyla çalışmalar kesintisiz bir şekilde sürdürülmektedir.
'' açıklamasının ardından şu açıklamalar geldi;




SAMSUN-ORDU YOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Gece saat 04.00 sıralarında başladığı tahmin edilen doğal gaz arızası nedeniyle Samsun-Ordu karayolu ulaşıma kapatıldı. Kapatılan yol saat 05.30 sıralarında trafiğe yeniden açılarak araçların geçisine müsaade edildi.

Doğal gaz borusunda oluşan hasarın büyük olması nedeniyle çalışmaların akşama kadar sürebileceği bu nedenle de gazın akşam saatlerine kadar verilemeyeceği öne sürüldü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.