Sahte diplomalı öğretmen operasyonu: 30 gözaltı

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Şanlıurfa merkezli yapılan operasyonlarda sahte diploma ile öğretmenlik yapan 30 şüpheliyı gözaltına aldı.

Sahte diplomalı öğretmen operasyonu: 30 gözaltı
31 Mayıs 2016 Salı 15:22

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı eğitim kurumlarında veya özel kurumlarda sahte diplomayla öğretmenlik yapan kişilere karşı operasyonlar devam ediyor. Ankara, Adana, Adıyaman ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda sahte üniversite diplomasıyla devlet kurumlarına atanan ve öğretmenlik yapan 30 kişi gözaltına alındı. 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, bazı kişilerin sahte üniversite diplomasıyla öğretmenlik yaptığı ve kamu kurumlarına yerleştiği belirlendi. Kamu kurum ve kuruluşlarına sahte üniversite diplomasıyla öğretmen olarak atanan kişileri gözaltına alındı. Gözaltına alınan sahte diplomalı öğretmenlerin, kamu kurumlarına öğretmen olarak atandığı, ek ders ücreti ve maaş aldığı  iddia ediliyo.r Polis ekipleri sağlık kontrolünün ardından 30 şüpheliyi emniyete götürdü.





 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.