Ramazan davulcuları sınavla belirlendi

Ramazana bir kaç gün kala Ramazan davulcusu olmak isteyen adaylar sınava tabi tutuldu.

Ramazan davulcuları sınavla belirlendi
22 Mayıs 2017 Pazartesi 18:23

Ramazana bir kaç gün kala hazırlıklar tamamlanmaya başladı. Ramazanın olmazsa olmazlarından ramazan davulcuları, Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde düzenlenen sınava tabi tutuldu. 100 davulcu, Muhtar, zabıta ve davul eğitmeninden oluşan jüri karşısına çıktı.

Sınavdan geçen 56 kişi, "ramazan davulcusu" belgesi almaya hak kazandı. Sınavla seçilen davulcular, ramazan boyunca vatandaşları sahura kaldırmakla görevli olacak. 

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse, sahurda vatandaşları gelenek ve göreneklere göre uyandırmak istediklerini söyledi. Vatandaşların rahatsız olmaması için de davulculara eğitim verileceğini anlatan Köse, ramazan ayı sonunda davulcuların görevlerinin biteceğini kaydetti.


Etiketler; #ramazan #davulcu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.