PKK'lı teröristler Diyarbakır'da okul yaktı

Terör örgütü PKK militanları yakmaya, yıkmaya devam ediyor. Diyarbakır'da tarihi Kurşunlu Camisi'ni yakan teröristler, bu sefer Diyarbakır Sur ilçesinde 4 okulu ateşe verdi. PKK'lı teröristler ekiplerin yangına müdahale etmesine de izin vermedi.

PKK'lı teröristler Diyarbakır'da okul yaktı
08 Aralık 2015 Salı 21:25

Geçtiğimiz günlerde tarihi Kurşunlu Camisi'ni ateşe veren terör örgütü PKK militanları bu seferde, Sur ilçesinde 4 okulu ateşe verdi.Dün çatışmalarda Cumhuriyet İlkokulu yanarken, bugünde,Yavuz Selim Ortaokulu ve Süleyman Nazif ve Mardinkapı İlkokulları yandı.

Çıkan yangınlar sonrasında itfaiye ekipleri müdahale etmek isteselerde, bölgede yaşanan çatışmalar buna engel oldu. Polis ekipleri yangınları PKK'lı teröristlerin çıkardığını belirterek, 3 okulun kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

Yangınlara müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri çatışmanın ortasında kalırken, geri çekilmek zorunda kaldı. Mardinkapı İlkokulu'nda çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri de yola tuzaklayanan patlayıcılar olduğu bilgisi üzerinde son anda bölgeden ayrıldı. Polis yetkilileri, okullardaki yangınları PKK'lıların çıkardığını belirterek, 3 okulun kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Mardinkapı İlkokulu'ndaki yangın ise devam ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Allah sizi bildiği gibi yapsın. Okulda yakarsınız, hastanede, camide. Bölgedeki dindar insanlar biraz düşünür inşAllah.