Okulda akılalmaz ceza

Antalya'daki Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Serkan Çakal'ın, kağıttan uçak yapıp aralarında oynayan 7 öğrenciyi diğer öğrencilerin önüne çıkartarak, "Haydi çocuklar bunun cezası ne olsun, siz belirleyin" diyerek yuhalattığı iddia edildi.

Okulda akılalmaz ceza
21 Ekim 2016 Cuma 13:40

Kepez İlçesi'nde bulunan Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu'nda geçen cuma günü okul kapanış töreni öncesi öğrenciler bahçede beklerken, 7 öğrenci kağıttan uçak yaparak aralarında oynamaya başladı. Bunun üzerine Müdür yardımcısı Serkan Çakal, kağıt uçakları uçuran 7 öğrenciyi okulun merdivenlerine çıkartarak, iddiaya göre diğer öğrencilere "Haydi çocuklar bunun cezası ne olsun, siz belirleyin" diyerek yuhalattı. Yuhlayan öğrenciler 'Tembeller, terbiyesizler' diye tempo da tuttu.

MÜDÜR YARDIMCISI: ESPRİYDİ

Müdür yardımcısı Serkan Çakal, okuldaki olayın espri mahiyetinde yapıldığını dile getirdi. Çakal, 'Ne yapalım bu kardeşlerimize, bu gençlerimize' düşüncesiyle şaka mahiyetli olduğunu, o sırada diğer çocukların yuhaladığını söyledi. Bunun amaçlanmadığını belirten Serkan Çakal, "Çocuklar yuhalasın gibi bir şey olmadı. Hani espri mahiyetinde 'Gençler ne yapalım bir ceza verelim' gibisinden soru soruldu. Çocuklar da orada gayri ihtiyari yuhalamaya başladı. Biz hemen 'Hayır hayır yuhalamak yok' diye uyarıp susturduk. Çocuklara 'yerinize geçin' dedik" diye konuştu.

Müdür yardımcısı Çakal, kağıt uçak uçuran çocuklara 'tembeller, terbiyesizler' gibi sözler kullanılmadığını ve bu yöndeki iddiaların da doğru olmadığını söyleyerek kendini savundu.

GÖRÜNTÜSÜ VAR

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar ise olayla ilgili başka öğrenciler tarafından çekilen görüntülere ulaştıklarını, görüntülerde merdivene çıkartılan öğrencileri diğer öğrencilerin yuhaladığının yer aldığını belirtti. Fatin Iltar, 14 Ekim Cuma günü okulun kapanış töreninde, 6-E sınıfı öğrencilerinden S.K., A.Ş., M.K., Y.K. ve adını bilmedikleri 3 öğrenci olmak üzere 7 öğrencinin, 'kağıttan uçak fırlattı' diye okulun Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Türkçe öğretmeni Serkan Çakal tarafından tören alanındaki sahneye çıkartıldığını söyledi.

Ardından "Hadi çocuklar bunun cezası ne olsun, siz belirleyin" diyerek, diğer öğrencileri sokakta bir eylem yaparcasına slogan attırmaya davet eder gibi teşhir ettiğini belirten Fatin Iltar, "Bu arada öğrenciler de 'yuh' çekerek, 'Tembeller, terbiyesizler' gibi söylemlerle tempo tutuyor. Bu ve buna benzer eğitim kurumları çocuklarımızı bu şekilde eğitim vererek mi yetiştirecek. Gelecek nesilleri böyle mi yönlendirecekler" dedi.

Yuhalatılan öğrencilerin ne durumda olduğunu merak ettiğini de kaydeden Iltar, "Psikolojik olarak okula nasıl geliyorlar? Bu öğrencilerin aileleri yapılanlara nasıl bir tepki koymaktadır? Adı geçen okulda eğitim görürken böyle bir olaya maruz kalan bu öğrencilere uzmanlarca destekte bulunulması gerekir. Okulun idarecileri ve özellikle bu olayı yaşatan yönetici hakkında gerekli yasal işlem derhal yapılmalıdır. Antalya Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün bu konuda gerekeni yapacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.