Meteorolojiden 10 il için yağmur müjdesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, aşırı sıcakların etkili olduğu günlerde hava durumu tahmini sevindirdi.

Meteorolojiden 10 il için yağmur müjdesi
14 Temmuz 2017 Cuma 11:50

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, aşırı sıcakların etkili olduğu 10 ilde bunaltıcı havanın etkisini kaybetmeye başlayacağı tahmin ediliyor. 

Pazar günü İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ ve Ankara başta olmak üzere yağmurun etkisi tüm Marmara bölgesi ile iç Anadolu'ya yayılacak. İzmir, Aydın, Muğla, Manisa gibi bugün aşırı sıcakla kavrulan kıyı Ege illeri için ise pazartesi günü müjdeli haber var. Yağmur yeni haftada tüm Ege'yi ve Marmara bölgesini serinletip iç bölgelere yayılacak. 

Meteorolojinin yayınladığı haritalı hava durumu tahminine göre bugün Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır illerinde yağmur var.

Aşırı sıcaklar ise Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Hatay, Adana, Antalya, Mersin, Muğla, İzmir, Uşak illerinde bugün de etkili olacak. Hava sıcaklığı bu illerde 35 derecenin üzerine çıkıp 40 derecelere varacak. Pazar günü gelecek yağışlara kadar sıcak çarpmalarına karşı bu illerdekiler uyarıldı.


Etiketler; #Meteoroloji
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.