Meteoroloji'den İstanbullulara kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yaşayan vatandaşlara kar uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den İstanbullulara kar uyarısı
13 Aralık 2016 Salı 09:46

Kar yağışları ülkenin hemen hemen her kesiminde görülmeye aşlarken İstanbul ve Trakya bölgesinede Meteoroloji Genel Müdürlüğünden kar uyarısı geldi. Açıklamada kar kalınlığının 5 cm ulaşacağını ve bu nedenle de buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olunmasını istedi.

İşte Meteoroloji'nin kar uyarısı:

“İstanbul’da dün yağmur şeklinde başlayan yağışın bugün öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği belirtildi. Sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor” 

“İstanbul’da bugün (12.12.2016 Pazartesi) yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın (13.12.2016 Salı) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.