Melih Gökçek: "Askeri alanların Ankara'nın yeni yeşil dokuları olması gerektiği kanaatindeyim"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, taşınacak olan askeri birlik bölgelerinin yeşil alan olması gerektiğini ifade etti. Başkan Gökçek, tüm bu bölgeler ile ilgili, “Tüm bu bölgelerin Ankara’nın yeni yeşil dokuları olması gerektiği kanaatindeyim” dedi. 

Melih Gökçek: "Askeri alanların Ankara'nın yeni yeşil dokuları olması gerektiği kanaatindeyim"
03 Kasım 2016 Perşembe 09:47

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde darbe girişimi sonrası alınan karar ile şehir içinde bulunan askeri alanların taşınması sonrasında alternatif alan kullanımı değerlendirmesi çalıştayı düzenlendi. ,Gençlik Parkı’ndaki Büyükşehir Belediyesi Kabul Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştay'da açıklama yapan Belediye Başkanı Melih Gökçek, taşınacak askeri bölgelerden, ağaç yetişmiş olan alanların “yeşil alan” olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Tüm bu bölgelerin Ankara’nın yeni yeşil dokuları olması gerektiği kanaatindeyim" şeklinde konuştu.
 
Çalıştay toplantısında toplantıya katılanlara teşekkür ederek başlayan Melih Gökçek, "İnşallah, kısa adı ŞAR olan bu kuruluş ile birlikte Ankaramızıngeleceğiyle ilgili güzel bir fikir jimnastiği yapacağız" şeklinde konuştu.

Kamuoyunda değişik fikirlerin çıktığını ifade eden Gökçek, "Kamuoyunda çok değişik ifadeler, fikirler var. Her kafadan bir ses çıkıyor. Konunun sahibi tabiî ki de hükümetimiz. Ama hükümetimize yerel yönetim olarak mutlaka fikrimizi arz etmek ve inşallah da kabul ettirmek isteriz." dedi.

Askeri alanların “kesinlikle ve kesinlikle”ağırlıklı olarak yeşil alan olmasının temel fikri olduğunun altını çizen Başkan Melih Gökçek, “Ama öyle alanlar var ki üzerinde en ufak bir ağaç bile yok, tamamen kıraç vaziyette olan araziler var. Elbette bunların da değişik şekilde değerlendirilmesi, hükümetin uygun göreceği tarzda, bizim yapacağımız teklifler tarzında değerlendirilmesi mümkün olacak. Ama ağacı ortaya çıkmış yeşil alan olarak ortaya çıkmış olan alanların kesinlikle ve kesinlikle Ankara’nın yeni yeşil dokuları olması gerektiğini kanaatindeyim” dedi.

Başkan Gökçek, konuşmasını, “İnşallah bu konu bugün çok daha net olarak ortaya çıkacak. Ben özellikle bu konuda katılımcılara teşekkür ediyorum, değerli fikirlerinden yararlanılacağına inanıyorum.Tekrar hepsine hoş geldiniz diyorum” diyerek tamamladı.

 


Etiketler; #Melih Gökçek
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.