Küskünler 'Özür Dileme Servisi' ile barışıyor

Eskişehir'de aralarında doktor, mühendis ve memurların da yer aldığı bir gönüllü grubunun sosyal medya aracılığıyla kurduğu "Özür Dileme Servisi"ni 4 ayda 10 binin üzerinde kişi arayarak destek istedi.

Küskünler 'Özür Dileme Servisi' ile barışıyor
25 Ekim 2016 Salı 18:23

Eskişehir'de doktor, mühendis ve memurların da aralarında bulunduğu 26 gönüllünün sosyal medya üzerinden kurduğu "Özür Dileme Servisi"ni 4 ayda 10 binden fazla vatandaş arayıp destek isterken, grup üyeleri bugüne kadar 6 bin 379 kişiden özür diledi.

Servisin gönüllülerinden memur İlkay Mustafa Güneş, sosyal medya üzerinden kurdukları Özür Dileme Servisi'nin haziran ayında hizmete girdiğini söyledi. Tamamen ücretsiz hizmet sunduklarını ve amaçlarının aralarında kırgınlık yaşananları barıştırmak olduğunu belirten Güneş, servise beklediklerinin üzerinde talep geldiğini, kimi zaman yoğunluktan dolayı arayanlardan kendilerinin özür dilediklerini anlattı.

4 ay önce kurdukları servisin bir gönül işi olduğunu ve iyi gittiğini aktaran Güneş, kendilerini arayan kişiler adına küskün oldukları arkadaş, sevgili, anne, baba, çocuk, akrabasını arayıp özür dilediklerini ya da nasıl olabileceğini söylediklerini ifade etti. 

"Çok farklı illerden telefonlar aldık"

Kurumsal bir kimliklerinin bulunmadığını dile getiren Güneş;

"Biz insanları seven, kalp kırmaktan çekinen bir grup insanız. Herkes kendi cep telefonunu kullanıyor ve kimse 'Benim faturam bu ay yüksek geldi' diye yakınmıyor. Çünkü biz bunu isteyerek ve severek hiçbir ücret almadan, talep etmeden yapıyoruz. Çok farklı illerden telefonlar aldık. İnsanların kırdıkları insandan özür dilemek istemeleri güzel bir başlangıç. Tek amacımız özür dileyebilmeyi insanlara aşılamak. Aradan 4 ay geçti ve bu süre içinde 10 binin üzerinde telefon aldık. 26 gönüllü olarak 6 bin 379 kişiden özür diledik. 13 yaşındaki çocuk, 70 yaşındaki dede bizi arayıp destek istedi. Anneden, çocuktan, sevgiliden, arkadaştan özür diledik. 300 küskünü bir araya getirip barıştırdık. Diğer irtibat kurduğumuz kişilerin de önemli bölümü arasındaki kırgınlığın giderildiği öğrendik." ifadelerini kullandı.

"Başaramadıklarımız oldu fakat çoğunlukla özürlerimiz kabul gördü"

Arayan herkesi defterlerine kaydettiklerini anlatan Güneş, "Başaramadıklarımız oldu fakat çoğunlukla özürlerimiz kabul gördü. Özür dilemenin dışında evlilik teklifi yapmamızı isteyen, eşiyle ya da sevgilisiyle tekrar barışmak isteyen, onlar için özel olacak geceler düzenlememizi isteyenler oldu. Klasik otomobiller, müzisyenler, hava çekimleri isteyenler ve dileyeceği özrün özel olmasını isteyenler de oluyor." dedi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.