Konya'da toplantı, gösteri ve yürüyüşler yasaklandı

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 3 günlüğüne her türlü ”açık ve kapalı yer toplantıları, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma vb.” eylem ve etkinliklerin yasaklandığı belirtildi.

Konya'da toplantı, gösteri ve yürüyüşler yasaklandı
14 Aralık 2016 Çarşamba 23:36

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 3 gün süreliğine her türlü ”açık ve kapalı yer toplantıları, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma vb.” eylem ve etkinliklerin yasaklandığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle;

''Ülkemizde geleneksel hale gelen Hz.Mevlana’yı Anma Törenleri kapsamında Uluslararası 743.Vuslat Yıldönümü 7-17 Aralık 2016 tarihleri arasında İlimizde düzenlenecek olup, etkinliklere Devlet Büyüklerimizin katılımları ile yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda ziyaretçi akımı gerçekleşeceği, planlanan resmi programlar öncesi ve devamında meydana gelebilecek her türlü provakatif eylemler, gösteriler, faaliyetler veya bu amaçla marjinal gruplarca düzenlenecek karşıt etkinliklere yönelik alınacak emniyet tedbirlerine esas teşkil etmek üzere ilave güvenlik önlemlerinin alınması hasıl olmuştur.
 
Bu nedenlerle, tesis olunan huzur ortamı ile Milli Güvenlik ve Kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; Devlet Kurum ve Kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların düzenleyeceği gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar hariç olmak üzere;
 
2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 11/m maddesi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 17. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/c maddesine istinaden her türlü ”açık ve kapalı yer toplantıları, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma vb.” eylem ve etkinliklerin, 15/16/17 Aralık 2016 tarihinde İlimiz genelinde yasaklanmıştır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.