Konya'da canlı bomba eylemi düzenlemek üzere bekleyen 3 DAEŞ'li terörist yakalandı

Konya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün gece katıldığı İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Tanıtım Programı ve Kutlu Doğum Özel Programı'na canlı bomba saldırısı düzenlemek üzere Konya'ya gelen 3 DAEŞ bağlantılı şüpheli polis tarafından yakalandı.

Konya'da canlı bomba eylemi düzenlemek üzere bekleyen 3 DAEŞ'li terörist yakalandı
23 Nisan 2016 Cumartesi 19:10

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Tanıtım Programı ve Kutlu Doğum Özel Programı'nda canlı bomba tehlikesi olduğu öğrenildi. Terör örgütü DAEŞ'in Davutoğlu'nun katıldığı programa canlı bomba saldırısı düzenlediği ortaya çıktı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri, bir süredir Terör örgütü DAEŞ'e bağlı bazı kişileri uzaktan takip ediyordu. Suriye'den Konya'ya gelip yerleşen 25 yaşındaki İsa Almseytef isimli bir kişinin DAEŞ ile bağlantılı olduğu tespit edildi ve ekipler harekete geçti. 2 ay sürek teknik takip neticesinde İsa Almseytef isimli şahısın canlı bomba olduğu ve eylem hazırlığında beklediği belirtildi. 

Harekete geçen güvenlik güçleri, dün gece saatlerinde şahsın bulunduğu eve operasyon düzenledi. Yakalanan şüphelinin yaşadığı evde aramalarda bulunan polis ekipleri, çeşitli örgütsel dökümanlara ulaştı. Diğer taraftan DAEŞ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla iki kişi de Konya merkezde gözaltına alındı. 

Şüpheli salon çevresinde keşif yapmış

Polis ekiplerinin ulaştığı bilgiye göre 25 yaşındaki İsa Almseytef'in Başabakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı programın düzenlendiği salon çevresinde keşif yaptığı öğrenildi. 10 bin kişilik  salon çevresinde keşif yapan şüphelinin, Suriye'de bekleyen canlı bombalara haber vediği ve salonun iyi şekilde korunduğunu söylediği öğrenildi. Polis olay ile ilgili soruşturmayı sürdürürken, gözaltına alınan 3 kişinin sorgusu sürüyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.