Kocaeli Belediyesinden çiftçilere, yüzde elli hibeli tohum desteği!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen sene çiftçilere verdiği yüzde elli hibeli tohum desteğine bu senede devam edecek. Yüzde elli hibeli tohum desteği ne zaman başlıyor? Hibeli tohum desteği başvuru tarihleri.

Kocaeli Belediyesinden çiftçilere, yüzde elli hibeli tohum desteği!
24 Ağustos 2016 Çarşamba 08:35

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelinde çiftçilere yüzde elli hibeli tohum desteği sağlıyor. 2015-2016 üretim sezonunda 2 bin 292 çiftçinin yararlandığı estek, 2016-2017 üretim sezonunda da sağlanacak. 

Kocaeli Belediyesi tohum desteği - Yüzde elli hibeli tohum desteği - Tohum desteği başvuru tarihleri ne zaman? İşte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde elli hibeli tohum desteği için tüm detaylar...

Çiftçilere verim artışı kazandırmak için yapılan yüzde elli hibeli tohum desteği uygulamasından, Kocaeli genelinde 2 bin 292 çiftçi yararlandı. Desteğin, bu üretim sezonunda da devam edeceği öğrenildi.

Başvuru tarihleri ne zaman?

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı, tarım ve hayvancılığa destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda önceki dönemlerde de sürdürülen yüzde elli hibeli yem bitkisi tohum desteği 2016 sonbahar üretim sezonunda da devam edecek. 24 Ağustos Çarşamba günü destek başvurularının alınacağı hizmetten, çiftçiler Arpa, Yem Bezelyesi, Tritikale, Macar Fiğ, Süt otu (Karamba) Köykur (Yapay Çayır Mera Karışımı) tohumları alabilecek. Başvurular 7 Eylül Çarşamba gününe kadar yapılabilecek.

Başvuru şartları nelerdir?

Önceki senelerde 670 ton tohum desteğinin verildiği hizmete başvurular, Kocaeli’deki ilçe belediyelerinin ilgili müdürlükleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne yapılacak. Daha önce desteklemeden yararlanan çiftçilerimizin güncel ÇKS belgelerini getirmeleri yeterli olacak. Yeni başvuru yapacak çiftçilerimiz tapu beyanı, ziraat odası üyelik varsa ÇKS belgesi evrakları ile başvuru yapabilecek.

Sertifikalı tohum veriliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen tohumlar sertifikalı ve ilaçlanmış olarak üreticilerimize verildi. Sertifikalı tohum kullanan çiftçiler daha sonradan hastalık ve zararlılarla mücadele etmede soru yaşamadı. Böylece üründe verim artışı sağlayarak çiftçiye ekonomik olarak katkı sağlandı. Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapmakta olan Ziraat mühendisleri, çiftçilerimize ücretsiz teknik danışmanlık ve yetiştiricilik konularında eğitim ve bilgi verdi. Tohum desteği alan üreticilerimizin ekim alanları kontrol edilerek gerekli katkılar sağlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.