KİK, boy ve kilo kriteri koyan TMO'nun ihalesini iptal etti

Kamu İhale Kurumu, Toprak Mahsulleri Ofisinin ihalesini, çalışacak personelle ilgili boy ve kilo kriteri koyması nedeniyle iptal etti.

KİK, boy ve kilo kriteri koyan TMO'nun ihalesini iptal etti
08 Haziran 2016 Çarşamba 10:01

Kamu İhale Kurumu (KİK) Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) ihalesini iptal etti. TMO'nun ihalesi, özel güvenlik şartnamesi ihalesine, çalışacak personelle ilgili boy ve kilo kriteri koyması nedeniyle iptal edildi.

KİK iş arayanlara müjde olacak bir karar aldı. Kamu İhale Kurumu, Yıldız As Güvenlik Hizmetleri firmasının başvurusu üzerine, iş arayanlar için tarihi sayılabilecek bir karara imza attı.

Yurt Gazetesinde yer alan habere göre; KİK, söz konusu boy ve kilo kriterini çalışma hak ve hürriyetlerini kısıtladığı için Anayasa'ya aykırı buldu. Bu karar, boy ve kiloları nedeniyle iş bulamayanları sevindirdi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.