Keçiören metrosu durakları ve güzergahı

Keçiören Metrosu açılıyor. Ankaralıların merakla beklediği dev açılış 5 Ocak 2017 saat 14.00'da gerçekleşecek. Peki Keçiören metrosu hangi duraklardan geçecek? Kızılay'dan Keçiören'e kadar metro güzergahı ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde.

Keçiören metrosu durakları ve güzergahı
05 Ocak 2017 Perşembe 12:30

Ankaralıların merakla beklediği Keçiören Metrosu bugün açılıyor.  Toplam yatırımın 1 milyar TL değerinde olduğu metronun açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşecek.1.5 saatli yolu 16 dakikaya indirecek dev projenin açılışı saat 14.00'da gerçekleşecek. Peki Keçiören metrosunun güzergahı neresi, hangi duraklardan geçecek?

Günde 800 bin yolcu seyahat edecek

Toplam uzunluğu 9,2 kilometre olan hat hizmete girip tam kapasite çalıştığında Keçiören'den Ankara'nın merkezine günde yaklaşık 800 bin, saatte ise 50 bin yolcunun seyahat etmesi bekleniyor. Keçiören'in trafiğine ve toplu taşıma sistemine büyük kolaylık sağlayacak metro, trafikte yaklaşık 1,5 saat süren yolculuğu da 16 dakikaya indirecek. 

Metro hattında, başlangıçta 6 set (3'lü dizi) vagonlarla, 7 dakika aralığıyla hizmet verilecek. İhtiyaca göre servis aralığı daha da kısalacak Keçiören Metrosu'ndan, AKM istasyonunda Batıkent Metrosu'na aktarma sağlanacak.

KEÇİÖREN METROSU DURAKLARI

* Kızılay (aktarma: Ankaray, M1, M2)
* Adliye
* Gar
* AKM
* ASKİ
* Dışkapı
* Meteoroloji
* Belediye
* Mecidiye
* Kuyubaşı
* Dutluk
* Gazino

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nafi - 7 yıl önce
nerede olduğunu tam yazsalar iyi olur bazı yerleri bilmiyorum