Keçiören Belediyesi ve Gazi Üniversitesi Halkla İlişkiler Akademisi'ne başladı

Keçiören Belediyesi ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi arasında daha önce imzalanan "Halkla İlişkiler Akademisi" uygulaması hayata geçti.

Keçiören Belediyesi ve Gazi Üniversitesi Halkla İlişkiler Akademisi'ne başladı
08 Aralık 2016 Perşembe 11:10

Keçiören Belediyesi ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi arasında imzalanan protokolle gerçekleşen "Halkla İlişkiler Akademisi" başlıyor. Halkla İlişkiler dersi alan 3 ve 4. sınıftan 20 öğrenci, aldıkları eğitim sonrasında Keçiören Belediyesinde iş tecrübesi kazanacak. 

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde  öğrenim gören  3. ve 4. sınıf öğrencilerini kapsayan ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan proje ile öğrencilere mesleki tecrübe kazandırma ve teorikte öğrendiklerini pratikte uygulama imkanı sunuluyor. Kamu Kuruluşlarında Halkla İlişkiler Dersi alan 20 öğrenci  4 saatlik eğitimin sonunda 3 iş günü Keçiören Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğünde saha ve iş tecrübesi kazanıyorlar. 5'er kişiden oluşan 4 grubu içeren çalışma Aralık ayı sonunda nihayetlenecek.

Keçiören'de uygulamaya konulacak

İş tecrübe kazanma sürecini tamamlayan öğrenciler daha sonra iletişim fakültesinden mezun olan ve çeşitli kamu kurumlarında veya özel sektördeki kuruluşlarda mesleki başarıya ulaşmış mezunlarla buluşarak onların başarı öykülerini dinleme fırsatı bulacaklar. Akademi öğrencileri hazırlamış oldukları halkla ilişkiler projelerini mezunlardan oluşan jüriye sunacaklar. Jüri tarafından 1. seçilen proje 20 öğrencinin katılımı ile Keçiören'de uygulamaya konulacak.

Ocak ayında jürülerin değerlendirme yapması beklenirken,  projeye katılan akademi öğrencileri, "Proje ile teorik olarak kazandığımız bilgileri pratiğe dökme imkanı yakaladık. Saha ve iş tecrübesi kazanarak iletişim becerimizi de geliştirdik. İş hayatını erkenden ve yakından görme imkanı yakalayarak bölümümüzle ilgili saha deneyimi kazandık." açıklamalarında bulundu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.