Kadir Topbaş'tan Uyarı: Toplu taşıma araçları ücretsiz!

İBB Başkanı Topbaş, yarın okulların açılması dolayısıyla ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi.

Kadir Topbaş'tan Uyarı: Toplu taşıma araçları ücretsiz!
18 Eylül 2016 Pazar 18:49




İstanbul'da dersbaşı için hazırlıklar tamamlandı .Bayram tatiliyle birlikte trafikten çekilen 16 bin okul servisi yarın sabah okulların açılmasıyla yollara düşecek. Toplamda 55 bin servis aracıyla kentteki yoğunluk yeniden artacak. Peki trafik krizini ilk hafta nasıl atlatırız? Kriz yaşanmaması için İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'tan uyarı geldi. Topbaş, yarın okulların açılması dolayısıyla ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için İstanbulluların toplu taşıma araçlarından faydalanmalarını istedi. Topbaş, yeni eğitim sezonunda tüm öğrenci ve öğretmenler ile velilere başarılar diledi.

Toplu ulaşım araçları yarın 06.00-14.00 saatlerinde ücretsiz hizmet verecek. Ağır tonajlı araçlar, okulların açılış haftasında 06.00-10.00 saatlerinde trafiğe çıkamayacak.

Şantiyelerde ve yollarda yine bu hafta çalışma yapılmayacak. Devamı zaruri çalışmalar için 22.00-05.00 arası gece vardiyası uygulanacak. Kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulundurulacak.

Trafiğe çıkacak okul servisleri yarın İSPARK’tan ücretsiz yararlanacak. Metro, tramvay, metrobüs, otobüs ek seferleri sayesinde 755 bin yolcu toplu ulaşıma yönlendirilecek ve 500 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak.

Deniz ulaşımı  kurtarıcımızdır. Yaka değiştirirken göz ardı etmeyin, aracınızla köprü trafiği yaratmayın, Marmaray’ı ve deniz motorlarını kullanın.Mümkünse okul saatinin dışında, servislerin yoğun saatleri öncesi veya sonrasında trafiğe çıkın.

Trafiği çekilebilir kılmak ve zamanı tasarruflu kullanmak için ders notlarınızı dijital kayıttan dinleyin.

Toplu taşımada kitap okuyun.Müzik dinleyin. Trafikte sabırlı olmanızı sağlayabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.