İzmit'te eve girmeye çalışan yılanı öldüren adama 2 bin 141 lira ceza şoku

İzmit'te yaşayan Servet Canlı isimli vatandaş, evine girmeye çalışan bir yılanı kürekle öldürdü. Olayı internette okuyan bir kişinin Canlı'yı BİMER'e şikayet etmesi üzerine, Servet Canlı'ya Kara Avcılığı Kanunu'na göre 2 bin 141 lira para cezası kesildi.

İzmit'te eve girmeye çalışan yılanı öldüren adama 2 bin 141 lira ceza şoku
20 Haziran 2016 Pazartesi 16:07

İzmit'te müteahhitlik yapan Servet Canlı, evine girmeye çalışan yılanı öldürünce, 2 bin 141 lira para cezası aldı. 

İzmit'te Yenidoğan Mahallesi Yıldız Sokak'ta ikamet eden Servet Canlı, 13 Haziran günü evine girmeye çalışan yaklaşık 2 metre boyundaki yılanı görünce itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Ancak itfaiyenin doğadaki hayvanlara müdehale edemeyeceğini belirtmesi üzerine kendisi müdehale etti. Yılanın hareket ettiğini ve kendisine saldırdığını öne süren Canlı, kürekle yardımıyla yılanı öldürdü. Canlı'nın yılanı öldürmesi haber olurken, internette haberi okuyan Zonguldak'ta yaşayan Ufuk Işık, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) mail atarak Servet Canlı hakkında şikayette bulundu.

Işık'ın şikayeti üzerine Orman ve Su İşleri Kocaeli Müdürlüğü Canlı'ya, Kara Avcılığı Kanunu'na göre 'izin verilen yaban hayvanları dışındaki hayvanları öldürdüğü gerekçesiyle' bin 841 lira idari ve koruma altına alınmış yılan için de 300 lira tazminat bedeli olmak üzere toplam 2 bin 141 lira para cezası kesti.

Ceza karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Canlı, çok korktuğu için yılanı öldürdüğünü söyledi ve şu açıklamalarda bulundu:

"Eşim beni telefonla arayarak evin önünde yılan gördüğünü söyledi. İtfaiyeyi arayarak yılanın bahçede olduğunu bildirdim. İtfaiyedeki kişi, doğadaki yılana müdahalede bulunamayacaklarını söyledi. Ben de bunun üzerine eve geldim. Evin demir kapısının önüne gelince yılanı gördüm. Ürperdim ve çok korktum. Daha önceki gördüğümüz yılanlardan çok farklıydı. Yaklaşık 2 metre boyundaydı. Yılan evin merdivenlerinden yukarıya doğru hareket ediyordu. Çocuklarım yukarıda olduğu için müdahale etmek zorunda kaldım. Yılanın yanına gelince yılan bana hücum etti. Hücum edince kürek elimde hem geri kaçtım, hem de vurmak zorunda kaldım. Eğer ben bu yılanı ormanlık alanda veya doğada öldürmüş olsam haklılar. Ben karıncayı bile incitmeyecek bir insanım. Hayvan bana saldırıyordu, beni ısıracaktı. Zehirli mi değil mi onu bilemezdim. Cezaya itiraz edeceğim"

BİMER'e ihbarda bulunan Ufuk Işık ise, hiçbir canlının öldürülmemesi gerektiğini savunarak şunları söyledi:

"Yaban hayvanlarının insan yaşam alanlarına girmesi durumunda mutlaka Orman ve Su İşleri Müdürlükleri durumdan haberdar edilmeli ve yaban hayvanı canlı olarak yakalanarak doğal yaşam alanına ulaştırılmalıdır. Orman ve Su İşleri Kocaeli Müdürlüğü'ne, başvurumuzu değerlendirerek gereğini ivedilikle yaptıkları için çok teşekkür ederim. Umarım bu olay bundan sonraki benzer durumlar için örnek olur ve insanlar böyle durumlarda hayvanı katletmek yerine ilgili kurumları arayarak gereğini yaparlar."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.