İzmir Emniyet Müdürü: "Küfür edip kapatın"

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'dan vatandaşa uyarı geldi. Telefon dolandırıcılığını arttığı İzmir'de Emniyet Müdürü Uzunkaya konuyla ilgili uyarılarda bulundu. Uzunkaya, "Dolandırılara küfür edin kapatın" diyerek uyarıda bulundu.

İzmir Emniyet Müdürü: "Küfür edip kapatın"
30 Ocak 2016 Cumartesi 11:26

Son dönemlerde sık sık meydana gelen telefon dolandırıcılığı, birçok vatandaşı mağdur eder duruma geldi. Akademisyeninden, işçisine kadar her kesimden insan, telefon dolancırıların hedefinde yer aldı ve onların ağına düştü. Telefon dolandırıcılığının sık yaşandığı kentlerden biriside İzmir. İzmirde telefon dolandırıcıları 2015 yılında 12 milyon 500 bin TL dolandırdı.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya vatandaşa uyarılarda bulundu. Gün geçtikçe artan telefon dolandırıcılığı karşısında vatandaşa uyarıda bulunan Uzunkaya, "Polis hiçbir zaman vatandaşı telefonla aramaz. Böyle bir telefon aldığınızda bildiğiniz en galiz küfrü edin ve kapatın" sözlerini söyledi. İzmir Emniyet Müdürü, yıllardır binlerce bilgilendirme yapıldığı halde sonucun değişmediğini de sözlerine ekledi.

Polisin hiçbir zaman vatandaşı aramayacağına dikkat çeken İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, " Emniyet Müdürlüğü'nden aradığını söyleyen kişiye inanmayın. Hakkında soruşturma açılan kişi emniyetten telefonla aranmaz. Polis hiçbir zaman vatandaşı telefonla aramaz. Aynı zamanda savcı, hakim de aramaz. Banka görevlileri de kart bilgilerinizi telefonla istemez. Bunlara inanmayın. Böyle bir telefon aldığınızda telaşa kapılmayın, rahat olun. Hatta bildiğiniz en galiz küfrü edip kapatın " diyerek uyarılarını tekrarladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Emniyet müdürü de canından bezmiş.