İzmir'de PKK Bombacısı Yakalandı

Terör örgütü PKK üyelerinin saldırı amaçlı İzmir'e geldiği ihbarı üzerine başlatılan operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alındı. PKK'nın bombacısı olduğu iddiasıyla aranan Mehmet Demir yakalandı.

 İzmir'de PKK Bombacısı Yakalandı
03 Ekim 2016 Pazartesi 21:08


İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK üyesi 3 kişinin bombalı saldırı amacıyla İzmir'e geldiği yönündeki istihbarat üzerine çalışma başlattı. Kente 3 gün önce geldikleri belirlenen terör örgütü üyelerinin, Karabağlar ilçesi Limontepe mevkisindeki ormanlık alana gittiklerinin tespit edilmesi üzerine operasyon gerçekleştirdi. 

Limontepe mevkisinde helikopter destekli operasyonda, ormanlık alanda şüphelilerden biri yakalanırken, yanındaki kişi kaçtı. Olayda 440  gram A4 tipi bomba malzemesi ele geçirildi. Kaçan kişinin yakalanması için ise polis bölgeyi çembere aldı.

Aramalarda, bir kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 3 şarjör, 61 mermi ile Glock marka bir tabanca ve buna ait 18 mermi, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

7 şüpheli gözaltına alındığı Operasyonda Firari 2 şüphelinin de kimliğini belirleyen polis ekipleri, zanlılardan Iğdır nüfusuna kayıtlı Mehmet D'yi (23), ağabeyinin Bayraklı'daki evinde yakaladı. Sütçü İmam Üniversitesi öğrencisiyken örgüte 2014 yılında katıldığı öğrenilen Mehmet D'nin, örgütün dağ kadrosunda yer aldığı ve bomba malzemelerini İzmir'e getirdiği bildirildi.Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı diğer şüpheli A.D'yi (36) arama çalışmaları devam ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.